Öne Çıkanlar BAKKA Ulus Kurucaşile Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Filiz Fırat Emine KOÇOĞLU UEFA

Yargı Kullanılarak Darbe Yapılmak İstendi

“Yargı Kullanılarak Darbe Yapılmak İstendi”

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, 24 TV canlı yayınında Nagehan Akbulut’un 17 ve 25 Aralık operasyonları ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

“Soruşturma Komisyonunun kurulmasını AK Partili Milletvekilleri istedi”

“17 ve 25 Aralık operasyonları neydi? Meclis'te yeniden konusu açılabilir mi?” şeklindeki soru üzerine Tunç, şunları söyledi: "17 ve 25 Aralık Komisyonuyla ilgili çalışmalarda ben başkan vekili olarak görev yapmıştım. O dönemde konuyu en detaylı bir şekilde araştırmıştık. Hatta komisyonun yasal süresi 2 aydı. Biz 2 ayda bu işi bitiremedik. Meclis Başkanlığından 2 ay daha ek süre talep ettik. Ve 4 aylık bir süre tatile de denk geldiği için 6 ayı aşan bir çalışma süresi olmuştu. Bu iddialar ortaya atıldığına muhalefet partileri o dönemde Meclis'te araştırma önergeleri vermişti. Aynı şekilde bugün MHP'nin yaptığı gibi. Oysa biz 77 AK Parti milletvekili gerçeklerin tamamen ortaya çıkması için araştırma komisyonu değil soruşturma komisyonu kurulması yönünde önerge verdi. Bunu ilk kez yapan 77 AK Partili milletvekilidir. İsmi geçen bakanlarımızda haklarındaki iddiaların soruşturulması için dilekçe verdiler. Hem bakanlarımızın dilekçeleri hem de AK Partili milletvekillerinin iradesiyle bu komisyon kurulmuş ve görev yapmıştı.”

“Muhalefet ise soruşturma değil araştırma komisyonu istedi”

Milletvekili Tunç, “Muhalefet partileri ise soruşturma komisyonu istememişlerdi. Onlar araştırma komisyonu talep etmişlerdi. Araştırma komisyonu Meclisin bilgi edinme yoludur. Bu iddiaların araştırma komisyonu tarafından araştırılmasının bir yaptırımı olamaz. Bunu hukukçular bilir. Ama biz ceza hukuku anlamında maddi gerçek neyse o ortaya çıksın istedik. Onun için Soruşturma komisyonunun kurulmasını istedik, biz önerge verdikten sonra diğer muhalefet partileri de önerge vermek zorunda kaldılar. Soruşturma komisyonu kurulduktan sonra muhalefet partilerinden bazı milletvekilleri komisyona seçildikleri halde özel mazeret sundular ve komisyon üyeliğinden çekildiler.”

“CHP'li Savcı Kökenli üye kendi arkadaşlarının tutumu nedeniyle komisyondan istifa etti”

Milletvekili Tunç; “Hatta soruşturma komisyonu çalışmaları başladığında İstanbul Adliyesi'nde operasyonlarda adı geçen şahısları dinlemek ve belgeleri incelemek için alt komisyon oluşturuldu. Alt komisyonda da muhalefet partilerinden milletvekilleri vardı. Hatta alt komisyonun üyesi CHP'den savcı kökenli milletvekili Ercan Cengiz vardı. O da komisyon çalışmaları belli bir noktaya geldikten sonra istifa edeceğini açıkladı. Çünkü komisyonda diğer CHP'li arkadaşlarıyla bir anlaşmazlık içerisinde düştü. 'Ben olaya yargısal açıdan bakıyorum ama benim arkadaşlarım farklı açılardan bakıyorlar. Arada yöntem farklılığı var' diyerek komisyondan istifa etti.” Dedi.

“Meclis Soruşturma Komisyonu hukuk çerçevesinde karar verdi”

O zaman kamuoyunda bakanlarla ilgili fezlekelerin geldiği falan tartışıldı. Halbuki bakanlarla ilgili fezleke hazırlama yetkisi savcıların değildir. Onlar sadece savcıların soruşturdukları kişilerle ilgili bilgi ve belgelerdi. Ama asıl soruşturma olarak kabul ettiğimiz husus soruşturma önergesidir. Bu da ceza yargısının başlangıcıdır. Uzun araştırma ve soruşturma neticesinde bu süreci tamamladık. Soruşturma komisyonu raporunu oluşturdu. Meclis Genel Kuruluna verdi ve Genel Kurul oy çokluğuyla yüce divana gitmemeleri yönünde karar verdi. Her bir iddia ile ilgili olarak neden yüce divana gönderilmemesi gerektiğinin tüm gerekçeleri raporumuzda vardır ve hepsi hukukidir.” Şeklinde konuştu.

“Amaçları AK Parti'yi yıpratmaktı, Muhalefet vekilleri dosyaların kapaklarını açmadılar"

Soruşturma komisyonunun kararını eleştirenler işin hukuki tarafına hiç bakmadılar diyen Milletvekili Tunç, “AK Parti'yi sürekli yıpratmak için cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Sayın Başbakanımızı yıpratma vesilesi olarak kullanmak istediler. Zaten soruşturma komisyonu kurmak istememelerinin konunun araştırma komisyonuyla sürekli gündemde tutmak istemelerinin nedeni de buydu.” Dedi.  Soruşturma Komisyonunun raporuna baktığımız zaman o dönemde cumhuriyet savcılarının 17 ve 25 Aralık iddialarıyla ilgili soruşturma yaparken ne tür hukuksuzluklar yaptıklarını da hep birlikte görmüş olduk diyen Milletvekili Tunç, “Bunu muhalefet partilerinin milletvekilleri de gördü. Aslında onlar belki Meclisteki klasörlerin çoğunu da açmadılar. Gelip orada saatlerce çalışma yapan bir muhalefet milletvekiline biz rastlamadık. Hatta iktidar partisi milletvekilleri orada çalışma yaparken muhalefet milletvekilleri gelip o dosyaların kapaklarını bile açmadılar. Burada hedef siyasetten bu konu üzerinden AK Parti'yi yıpratmaktı.” Dedi.

“Yargı kullanılarak darbe yapılmak istendi”

Komisyon raporunu okuduklarında herkes o dönemde delillerin nasıl toplandığımı, nasıl hukuksuzluklar yapıldığını, Ceza Muhakemesi Kanununa aykırı şekilde delillerin toplanmaya çalışıldığını, dinlemelerin mahkeme kararındaki süresini aşan dinlemeler olduğu gibi daha önce dinlemenin yapılıp kararının sonradan alınan dinlemeler olduğunu, usulsüz uzatmaların yapıldığını, hakkında dinleme kararı verilemeyecek kişilerin bile karar verilmeden dinlemeler yapıldığını, sadece 1 bilgisayardan 13 ayrı ihbarın nasıl yapıldığını görürler. 17-25 Aralık'taki amacın bir yolsuzluğu araştırmak olmadığını açıkça görüyoruz. Burada yargı kullanılarak Hükümete karşı bir darbe girişimi yapılmak istenmiştir.” Dedi.

17-25 Aralık operasyonlarının yıl dönümü olması nedeniyle muhalefet milletvekillerinin yine bunu Mecliste gündem yapmaya çalıştıklarını belirten Milletvekili Tunç, 17-25 Aralık soruşturmalarının amacına ulaşması hukuki açıdan mümkün değildi. Yargı eliyle bir darbe girişimi yapılmaya çalışıldı. Bu başarılı olsaydı ülkemiz istikrarsızlığa doğru sürüklenebilirdi. Kamuoyu basın ve medya aracılığıyla etkilenebilirdi. AK Parti milletvekilleri çok doğru bir iş yaptılar. Milletin gözü önünde ortaya atılan iddiaları tek tek belirleyerek 'iddialar soruşturulsun. Varsa bir usulsüzlük yüce divana gönderilsin' dediler. AK Parti iktidarının sona erdirilerek ülkemizin ekonomide, dış politikada güçsüzleştirilmesine çalışıldı. Bu büyük bir projeydi. Sadece paralel yapı dediğimiz örgüt taşeron olarak bu vazifeyi gördü. Bunun yurt dışı bağlantılarıyla bir yerlerden düğmeye basıldığı artık açıkça ortada. Paralel yapıyla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Bizim yargıya müdahale gibi bir düşüncemiz olamaz. Bu mümkün de değil. Yargı kendi işini yapacak. Bizim yargının vereceği kararı beklememiz gerekir. Hep birlikte kim hukuksuzluk yapmışsa, kim farklı atraksiyonlar kullanarak yargıyı etkileyip ülkemiz aleyhine planlar, kumpaslar kurmaya çalışmışsa bunun hesabını elbette yargı önünde vermelidir. Eğer suçu yoksa endişe de etmemelidir.” Şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
17 Aralık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M.AKİF 8 yıl önce

darbe yapılmak istendi derken,bahaneyle kadrolar tamamen partizanlaştırıldı.akıllı bir uygulama doğrusu.