Ligin En Az Gol Yiyen Kalecisi Bartınspor'da
Bartınspor Kaleci Ahmet Arat’la sözleşme imzaladı

Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluğa oynayacak bir kadro yaratmak için çalışmalara yapan Bartınspor Yönetimi Zonguldakspor’un başarılı kalecisi Ahmet Arat’la sözleşme imzalayarak kadrosuna kattı. Yeni Belediye Binası karşısında bulunan Bartınspor kulüp lokalinde gerçekleşen imza töreninde başkan Mehmet Somaklı yaptığı açıklamada takımı hedefe ulaştıracak bir kadro yaratmak için çalıştıklarını söyledi. Bartınspor dün kulüp lokalinde sözleşme imzalattığı kaleci Arat, hedefi olan bir takıma geldiği için mutlu olduğunu söyledi.

Bölgesel Amatör Lig’de yensi sezonda 3.lige çıkma mücadelesi verecek olan Bartınspor, transferde art arda bombaları patlatmayı sürdürüyor. Geçen sezon Sorgun Belediyespor’u play-off’lara çıkaran başarılı teknik direktör Feridun Dündar’la sözleşme imzalamasının ardından yeni sezonda şampiyonluğa oynayacak kadroyu da oluşturmak için transfer çalışmalarına hız veren kırmızı-siyahlı ekip, dün Zonguldakspor’un geçen sezon BAL Liginin en az gol yiyen kalecisi Ahmet Arat’ı kadrosuna kattı. Yeni Belediye binası karşısında bulunan Bartınspor Kulüp bürosunda gerçekleşen imza törenine Bartınspor Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Somaklı, yöneticiler Emre Tursun, Ferruh Yücel ve teknik direktör Feridun Dündar katıldı. Dün sabah saatlerinde Bartın’a gelen başarılı kaleci Ahmet Arat yöneticilerle kısa sürede görüşmesinin ardından kulüp lokalinde gerçekleşen törenle kendisini resmen Bartınspor’lu yapan imzayı attı. Geçen sezon BAL Liginde 10.grupta mücadele eden ve play-off’lar sonucu 3.lige çıkan Zonguldak Kömürspor’da başarılı bir sezon geçiren kaleci Ahmet Arat, futbola Bayrampaşa’da başladı. Bayrampaşa forması altında İstanbul 1.Amatör kümede, şampiyonluk yaşayan deneyimli kaleci Ahmet Arat, daha sonra takımıyla İstanbul Süper Amatör Liginde şampiyon oldu. 3.Lige çıkan Bayrampaşa’nın kalesini koruyan Ahmet Arat, ligde başarılı bir performans ortaya koydu ve takımı 2.lige çıktı. Bayrampaşa’nın 1.Amatör Kümede, Süper Amatör Ligde, 3.Lig ve 2.Ligde kalesini koruyan Arat, daha sonra Zonguldak Kömürspor’a transfer oldu. Geçen sezon BAL Ligi 10.grupta mücadele eden kırmızı-lacivertli takım ligde başarıdan başarıya koştu. 10.Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’la play-off’larda şampiyonluk yaşayan kaleci Ahmet Arat takımının 3.lige çıkmasında pay sahibi oldu. Ligde oynadığı 28 maçta 8 gol yiyen Ahmet Arat BAL Liginde en az gol yiyen kaleci unvanına sahip oldu. Yeni sezonda Bartınspor formasını giyecek olan Ahmet Arat kalede de takımının en güvenilir isimlerinden biri olacak. Bartınspor dün kulüp lokalinde sözleşme imzalattığı kaleci Arat, hedefi olan bir takıma geldiği için mutlu olduğunu söyledi. Bartınspor’un başarılı olması için elinden geleni yapacağını belirten Arat, 15 yıllık profesyonel hasrete son vermek için çaba harcayacaklarını ifade etti.

“Hocamızın direktifleri doğrultusunda transferler olacak”

BAL Liginde yeni sezonda şampiyonluk mücadelesi verecek olan Bartınspor, transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dün Kulüp binasında gerçekleşen imza töreninde açıklamalarda bulunan Bartınspor Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Somaklı geçen sezon ligi dördüncü bitirdiklerini söyledi. İlk yarı 11 hafta grupta liderlik koltuğunda oturduklarını belirten Başkan Mehmet Somaklı; “ Amatör Liglerde 1 yıl mukavele olduğu için anlaştığımız oyuncular başka takımlara gidiyor. Dolayısıyla bir yıl bizde oynayan oyuncular lig bitince başka takımlarla anlaşıyorlar. Geçen sezon Sorgun’u play-off’lara çıkartan Feridun Dündar hocamızla yeni sezon için anlaştık. Hocamızın direktifleri doğrultusunda transferlerimiz olacak. Transfer çalışmalarımızı hocamızın raporu doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda da anlaştığımız isimleri kamuoyuyla paylaşıyoruz. Daha önce Zonguldakspor’dan sol bek Ferhat Samancı, Sorgun Belediyespor’dan ön libero Hanefi Yıkılmaz, Sorgun Beledieyspor’dan orta saha oyuncusu Özcan Gençoğlu,Ceyhanspor’dan sol taraf oyuncusu Mustafa Yurdakul, Sorgun Belediyespor’dan kaleci Emre Yılmazer, Ceyhanspor’un sağ açık oyuncusu Muhammet Sak’ı transfer ettik. Bugün de Zonguldakspor’dan kaleci Ahmet Arat ile sözleşme imzalayacağız “ dedi.

“15 yıldır profesyonel lige çıkamamış bir takımı yeniden yapılandıracağız”

Yapılan imza töreninde bir konuşma yapan Bartınspor teknik Direktörü Feridun Dündar Bartınspor’un 2.ligde, 3.ligde yıllarca mücadele etmiş bir takım olduğunu söyledi. Alt yapıdan da oyuncu alacaklarını belirten Dündar; “Bartınspor’un menfaati neyse ona göre çalışma yapacağız. Eski oyunculardan düşündüklerimiz var. Biz bu seni komple takımı yenilemeyi düşünüyoruz. Genç, dinamik, koşan ve mücadele eden bir takım oluşturacağız. Bizim futbol felsefemiz bu. Taraftara maça geldiği zaman maçı keyifle izlemesi gerekiyor. Biz Bartınspor’u hedefine ulaştırmak istiyoruz. 15 yıl profesyonel lige çıkamamış bir takımı yeniden yapılandıracağız. Şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturacağız. Bu takımı üçüncü lige taşımamız gerekiyor. Bunun için buradayız. Alt yapımıza önem vereceğiz. Bartın’ın çocuklarını Bartınspor’da oynatacağız. Alt yapıdan oyuncu alarak Bartınlı oyuncuları Türk futboluna kazandırmak için elimizden geleni yapacağız. Maliyeti ucuz, koşan genç bir takım oluşturacağız. Bu amacımız doğrultusunda da transferlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yönetimin, taraftarın ve basının desteğiyle inşallah bu takımı 3.lige çıkartacağız” dedi.

M.Bayraktar

Anahtar Kelimeler:
Bartınspor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Kaval 10 yıl önce

başkanım ziadı takımda tutun