Bamya Yeni Ellerle Buluşuyor
Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor programı kapsamında hazırlanan Bamya Yeni Ellerle Buluşuyor projesi kabul edildi.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde konuya ilişkin yapılan açıklama:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca 2017 yılında uygulamaya konulan "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi", "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında kadın çiftçilerimize yönelik İl Müdürlüğümüzce hazırlanıp Bakanlığımıza sunulan "Bamya Yeni Ellerle Buluşuyor" projemiz kabul edildi.

Bu projeyle kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilere daha verimli tarım için yöntem ve kaynak sağlamanın yanında yeni teknolojileri kullanarak teknik destek verilmesi, kadın çiftçilere yeniliklerin yaygınlaştırılması amacıyla, geliştirilen çeşitlerin üstün özelliklerinin üreticilere uygulamalı olarak gösterilmesi ve kaynakların daha etkin kullanabilmesini amaçlanıyor. İl Müdürlüğümüz tarafından projelendirilen çalışmaya göre; Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen bamya çeşitlerinin yetiştirilmesinin teşvik edilmesi ve damla sulama sistemi kurularak ilimizin 4 farklı bölgesinde adaptasyonu hakkında bilgi edinilmesi hedefleniyor.

"Bamya Yeni Ellerle Buluşuyor" projemizi değerlendirmek üzere İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Müdürümüz Abdulsetter BAYRAM, İl Müdür Yardımcımız Sadık KELEZ,  tüm şube müdürleri ile ilgili teknik personellerin katılımı ile bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda proje hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Abdulsetter BAYRAM; projenin ilimiz için hayırlı olmasını dileyerek; bamya yetiştiriciliğinin ilimiz sebze yetiştiriciliği açısından önemli olduğunu, bamyanın küçük alanlarda getirisi yüksek özelliğe sahip olduğunu, dolayısıyla bu projenin ilimiz için önemli olduğunu, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütüleceğinden Araştırma Enstitüsünün teknik açıdan ilimize katkı sağlayacağını, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü idare ve personeline teşekkür ettiğini belirtti.

Daha sonra proje sorumlusu Şube Müdürü Emine SANCAR tarafından projenin hazırlanış ve kabul aşamaları hakkında kısaca bilgi verildi. Ardından proje teknik sorumlusu Dilek KARAASLAN proje hakkında bir sunumla teknik bilgi verildi.

Toplantı katılımcıların proje hakkındaki görüş ve önerileri ile sona erdi. Projenin ilimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akıllu 7 yıl önce

Zevatın ismi o kadar çok geçiyor ki projenin ne olduğunu anlamak mümkün değil

Avatar
BİYOGAZ 7 yıl önce

biyogaz tesisi yapılmasını köylü ve çiftçiye bir zahmet gösterin.