Bartınlı çiftçiler Antalya'da

Fuardan duyduğu heyecanı anlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları; “Fuarın heyecanını benim kadar yaşayan azdır diye düşünüyorum. Ben 40 ülkede her yıl stant açtım. O nedenle fuarların ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Fuar emeğin alın terinin ürünü. Fuar teknoloji ve bilimin müşteri ile buluştuğu noktalardır” dedi.

Türkiye’nin tarımda geldiği mesafeyi değerlendiren Mirmahmutoğulları ; “ 2009 rakamlarıyla tarım hasılası itibariyle Türkiye dünya yedincisi ve Avrupa birincisiyken yeni rakamlara göre umarız dünyada 6 . sıraya yükseliriz. Tarım ekonominin üzerinde de büyüme kaydeden istikrarlı gelişme kaydeden bir sektör. Son 9 yılın 8’ inde pozitif büyüdü. 10 yıl önce 23 milyar dolar değerinde tarım hasılası değeri varken 63 milyara yükseldi. Bir taraftan Türkiye nüfusu artarken, turist sayısı da arttı. İhracat ise 4 milyar dolardan 15 milyar dolara çıktı. Üreticisinden, tedarikçisine gıda güvenliği zinciri tamamen kontrol altına alınmış bir sektör var. Zirai ilaç kullanımı 59 bin tondan 37 bin tona düşürüldü. Rusya’nın en güvenilir ürünü Türkiye’den alıyoruz cümlesine mazhar olmuşuz” diye konuştu.

Bartın'lı üreticilerimizle birlikte 4 Aralık 2012 günü yola çıkarak Antalya'ya hareket ettik. Bu yıl kafilemizde 36 üreticimizle katıldık. 2012 yılı içinde ilimiz Kumluca ve Abdipaşa beldelerinde kurslara katılan kadın çiftçilerimiz ve önder çiftçilerimiz katıldı. 5 Aralık günü açılışını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları'nın açılışını yaptığı Fuara katılan üreticilerimiz, fuarda ulusal ve uluslararası firmaların standlarını gezerek yeni teknolojiler hakkında bilgiler aldılar.Ayrıca Fuarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca düzenlenen “Üretimde Biz de Varız” Tarım,Kadın ve Örgütlenme temalı uluslar arası koferansa da üreticilerimiz katıldılar.6 aralık 2012 günü Burdur iline gidilerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü mihmandarlığında, Burdur da bulunan Yarıköy S.S. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Toplu işletmeler ve Toplu Sağım Merkezi ziyaret edildi. 28 üreticinin bir araya gelerek 70 dönümlük bir alanda yaptığı toplu işletme modeli ve toplu sağım merkezi üreticilerimiz tarafından büyük bir ilgiyle incelendi.7 Aralık 2012 günü üreticilerimiz ile birlikte Antalya'dan ayrıldık. Dönüş yolunda Konya'da bulunan Mevlana Türbesi ziyaret edilerek ilimize döndük. Gezi esnasında üreticilerimizle yapılan sohbetlerde, üreticilerimizin ortak kanısı "bu gezide gördükleri yenilikleri ve işletme modellerini çok beğendiklerini, gezide gördüklerini çevrelerinde bulunan herkese detaylı olarak aktaracaklarını, bu gezinin gerçekleşmesini sağlayan Ulus Kaymakamı Ali Fuat ATİK'e, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar DÖNMEZ'e, Kumluca Belediye Başkanı Metin ÇETİN'e, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter BAYRAM'a çok teşekkür ettiler.

Fuara 30’un üzerinde ülke temsilcisi ev sahipliği yaparken 630’un üzerinde katılımcı ile 70 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor. Son teknolojilerin görücüye çıktığı fuar 35 bin m2 de kurulu alanda ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuara Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere ve İspanya’da pavillonları ile katılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.