Bitkisel Üretim Yapan Küçük Aile İşletmeleri Desteklenecek
Bartın Gıda Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Bitkisel Üretim Yapan Küçük Aile İşletmelerinin Desteklenmesine Dair Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'in Resmi Gazete'de yayımlandığını açıkladı.

Bitkisel Üretim Yapan Küçük Aile İşletmelerinin Desteklenmesine Dair Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2016/2)

Son müracaat tarihi : 31/10/2016
Not:Çks müracaatları 30 Haziran 2016 tarihine kadar yaptırılmış olmalıdır.

Desteklemeden yararlanacak üreticiler ve ödeme miktarı

-Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı ve işletme büyüklüğü toplam 5 dekar veya altında olan çay ve fındık ürünleri hariç açıkta veya örtüaltı ünitelerinde meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan kamu kurum ve kuruluşları dışındaki gerçek ve tüzel kişilere 2016 üretim yılında 100 TL/da küçük aile işletmesi desteği ödemesi yapılır.

-2016 üretim yılında desteklemeye esas ürünlerin toplam üretim alanı; açıkta üretim için 1 dekarın, örtüaltı ünitelerinde üretim için 500 m2’nin altında olan küçük aile işletmelerine destekleme ödemesi yapılmaz.

Başvuruda istenecek belgeler

-Küçük aile işletmesi desteği ödemesinden faydalanmak isteyen üreticilerin müracaat yılında ÇKS’ye kayıt yaptırmaları veya kayıtlarını güncellemeleri kaydıyla Ek-1’de yer alan başvuru dilekçesi ile il/ilçe müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Örtüaltı ünitelerinde meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan üreticilerin başvuru dilekçesine ilave olarak ÖKS belgesi ibraz etmeleri gerekmektedir.

Finansman ve ödemeler

-2016 yılına ait küçük aile işletmesi desteği ödemesi yılı içerisinde yapılır.

-Küçük aile işletmesi desteği Merkezi Yönetim Bütçesinin ilgili harcama tertibinden yapılır. Bu Karar kapsamında üreticilere yapılacak ödemeler, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığı ile gerçekleştirilir. Bu Kararın uygulanması ile ilgili olarak üreticilere yapılan toplam ödeme tutarının % 0,2’si T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’ye hizmet komisyonu olarak ödenir.

Desteklemeden faydalanamayacaklar

-Aşağıda yer alan üreticiler ve araziler desteklemeden faydalandırılmaz:

a) Müracaat yılında ÇKS’ye kayıtlı olmayan üreticiler.

b) Örtüaltı ünitelerinde üretim yapan üreticilerden ÖKS’ye kayıtlı olmayanlar.

c) Destekleme kapsamındaki ürünleri ara ziraatı olarak üretenler.

ç) Yetiştirme tekniklerine ve normlarına uygun üretim yapmayanlar.

d) Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar ve/veya belge ibraz edenler.

e) ÇKS’de kayıtlı olduğu başvuru merkezi dışında başka yerden desteklemeye müracaat edenler.

f) Bu Tebliğde istenilen belgelerle birlikte süresi içinde başvuru yapmayanlar.

g) 18/4/2006 tarihli ve 5488 sayılı Tarım Kanununun 23 üncü maddesine istinaden ÇKS'de destekleme dışı bırakılanlar.

ğ) Askı süresince taraflardan birinin destekleme ödemesine ilişkin itirazının yazılı olarak ilgili birime iletildiği tapuda tescili bulunmayan mülkiyeti ihtilaflı olan araziler.

h) Kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklıkları.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çiftçi 8 yıl önce

Ona yapılmaz buna yapılmaz. Ondan sonra üretici destekleniyor. Reklam kokan hareketler bunlar...