Öne Çıkanlar BAKKA Emine KOÇOĞLU Karabük Ulus Kurucaşile Zonguldak Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı

Çiftçilere sertifikaları verildi

Törene Bartın Valisi İsa Küçük, Ak Parti İl Başkanı Yaşar ARSLAN, Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Kenan Dursun, İl Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ziya ALDATMAZ, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Regaip BAYRAKTAR, İl Yönetim Kurulu Üyesi Süha HAKBİLEN, İl Genel Meclis üyesi Recep KANTARCIOĞLU ve birçok davetli katıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İş Kurumu Bartın İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa Kümesler, Karamazak, Ulugeçitkadı, Kutlubeydemirci, Budakdüzü köylerinde gerçekleştirdiği “Hayvan Bakım ve Beslenme” konulu kursun sonunda Budakdüzü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde 5 kurstan yaklaşık 116 kişiye belge verildi. “Hayvan Bakım ve Beslenme” konulu kurslarda kursiyerlere konuşmaların ardından belgeleri dağıtıldı. Tören sonunda ise Bartın Valisi İsa Küçük ile Bartın Ak Parti İl Başkanı Yaşar ARSLAN ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri çiftçinin sorunlarını dinledi.


Üretim Sizden Destek Bizden

Törende konuşan Vali İsa KÜÇÜK “Değerli konuklar kursiyerlerimiz bu işi annelerinden babalarından gördükleri şekilde tarımda çalışıyorlar, işi biliyorlar. Ama öyle bir yüzyılda ve çağdayız ki hergün herşey yenileniyor, adeta herşey anında eskiyor. Özellikle pazar için yapıyorsak da hergün pazara giderken yeni, kaliteli, herkesin beğeneceği, albenisi yüksek ürünler de getirmek zorundayız. Onu nasıl yapacağız? İşte çağın gerektirdiği yenilikleri, özellikleri öğrenerek, öğreterek yapabiliriz. Tarım İl Müdürlüğümüz de esasen onu yaptı buradaki bu kursta. Çiftçilerimizin zaten bildikleri işi pazarda aranan, pazarda kıymetli olan, pazarda para edecek şekilde getirecek, paketlemesini, temizliğini, hijyen getirecek şartlarını da üretimini sağlayacak bilgilerini, becerilerini çiftçilerimizin günlük ihtiyaçlarına göre geliştirdiler. Onun için emeği geçen başta Tarım Müdürümüz olmak üzere Müdürlüğümüzün tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Her zaman belirttiğimiz gibi Hükümet olarak Devlet olarak, Bartın Valiliği olarak çiftçilerimizin yanındayız. Ama üretenlerin yanındayız. Tarım İl Müdürümüz de belirttiler son on yılda Bartın Tarımında önemli gelişmeler oldu. Önemli destekler oldu. Tarım Bakanlığımızın bütçesinden yaklaşık 43 Milyon Türk Lirası, Özel İdare bütçesinden 3 Milyon Türk Lirası, diğer sektörlerle bareber toplam son on yılda 50 Milyon Türk Lirası ile tarım sektörü desteklendi. Eğer biz sadece yukarıdan destek veriyor sizden cevap gelmiyorsa yukarıdan sağlanan desteklere üreticiler cevap veremiyorsa bir yanlışlık var demektir. Hayvancılık açısından sadece bugünkü kursumuz açısından baktığımız zaman yem bitkileri ekim alanı 1500 Hektardır. Bugün 15000 Hektera çıktı. Yani on kat arttı. Sadece bu kooparatifimizde Budakdüzü ve çevre köyleri Tarımsal Kalkınma Kooparatifi kurulduğu zaman 200 baş hayvan vardı. Bugün 2000 baş oldu. Toplam hayvan varlığı on yıl önce 1500 baştı, bugün 16 binlerde. Demek ki destek olunca sizden de cevap geliyor. Daha bol üretim, bereketli üretim, pazarda para eden üretim olarak sizden cevap geliyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. Onun için bugün köy üreticilerinin yanında olmaktan sizlerin bu kursları bitirmiş olmanızdan, belge törenini sizlerle birlikte paylaşmaktan mutluyum. Daha çok çalışalım, daha çok üretelim. “Üretim sizden destek bizden” sloganımız hayat bulsun diyorum. Emeği geçen kursiyerlerimize ve destek veren öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Ürününüzün bol ve bereketli olmasını diliyor, hepinizi kucaklıyor. sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.