Genç Çiftçilere 25 Manda
Bartın'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında Büyükbaş Manda  almaya hak kazanan Genç Çiftçilere mandaları teslim edildi.

İlgili Foto Galeriye Git

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 2017/10 Tebliğ No'lu Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında Büyükbaş Manda projelerini almaya hak kazanan Genç Çiftçilere Mandaları dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter BAYRAM, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Yaşar ÇIRAK, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü V. Erdal GÜLMEZ, Akçamescit Köyü Muhtarı Mehmet ŞAHİN, teknik personel ve Hayvan Pazarı Veterineri İbrahim AYDIN'ın katılımıyla Akçamesçit Köyü Hayvan Pazarında proje değerlendirmeleri sonucunda Manda almaya hak kazanan 5 Genç Çiftçiye 5'er adet Manda dağıtıldı.

İl Müdürü Abdulsetter BAYRAM dağıtımda yaptığı konuşmada "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında 2017 Yılı çalışmalarımız Büyükbaş Manda dağıtımı ile birlikte başladı. 5 genç çiftçimize 4 dişi ve 1 erkek olmak üzere toplamda 25 baş manda dağıtılmıştır. Bugün burada sizlere dağıttığımız mandalar köylerde istihdamı sağlamak ve İlimizde mandacılığın gelişimine ön ayak olması açısından çok önemlidir. Bu nedenle bu mandalarınıza iyi bakarak ve çoğaltarak hem gelirinizi artırmanızı ve hemde ilimiz mandacılığının gelişmesine katkı sağlamanızı istiyoruz. Sizler bu konuda diğer genç çiftçilerimize birer örneksiniz. Dolayısıyla sizin bunu başarmanız bu açıdan da çok büyük bir önem arz etmektedir. İl Müdürlüğü olarak her konuda teknik hususlarda yardımcı olmaya devam edeceğiz. Dağıtılan mandaların siz genç çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını dilerim" dedi.

Önümüzdeki süreçte Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi kapsamında hayvansal üretim alanında 94 çiftçiye 564 düve, 21 çiftçiye 777 koyun, 3 çiftçiye 1.350 tavuk, 1 çiftçiye 1.000 bıldırcın ve 8 genç çiftçiye 320 kovan dağıtılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.