Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

Sütün Sağlıklı Yolculuğu Ziyafetle Bitti

BAKKA (Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı) 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programınca finanse edilen Sütün Sağlıklı Yolculuğu projesinin eğitimlerinin final gününde kadın kursiyerler ziyafet sundu.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram yaptığı değerlendirmede "BAKKA (Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı) 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programınca finanse edilen "Sütün Sağlıklı Yolculuğu" isimli projemizin eğitimlerinin final gününde kadın kursiyerlerimizin maharetli elleriyle hazırladıkları ikramları tadarak yöresel ürünlerin odağında yöresel değerlerin ve kültürel unsurlarımızın etkileşimini ve paylaşımını sağladık. Yöremizin adını almış ancak tescillenmemiş yöresel ürünlerimizi bugün burada proje soframıza büyük bir heyecan içerisinde sunan siz değerli kadın çiftçilerimize teşekkür ederiz. Bu sofra; üzerinde düşünce ve yeni fikirler üreterek birçok yöresel değerimizi ilimizde özdeşleştirme ve projeler üretme fırsatı da sağlayacaktır. Eğitimlerimiz boyunca can kulak kesilircesine gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı sizleri kutlarım. Burada öğrendiğiniz yeni bilgileri, fuar ve örnek işletme ziyaretleriyle yakından izleme fırsatına sahip olduğunuz teknoloji uygulamaları harmanlayarak sağlıklı ve güvenilir gıda üretimini başarıyla gerçekleştireceğinizden eminiz. Yakınınızdaki ve çevrenizdeki birçok işletmemize de bu bilgileri aktarmanız gerekliliğini de aklınızdan çıkarmamanızı özellikle bir kez daha hatırlatmak isterim. Teorik eğitimlerimizi bugün itibariyle bitirmiş bulunuyoruz. Yarın Karabük İlinde faaliyet gösteren Safgül Süt Hayvancılık İşletmesine teknik gezi düzenleyeceğiz. İşletmede gördüğünüz her bir yenilik ve uygulama sizleri daha da donanımlı kılacaktır. Tüm katılımcı kadın kursiyerlerimiz olarak sizleri, eğitimlerimize katkı sunan idareci, eğitici ve yardımcı hizmet sunan mesai arkadaşlarımızı ve eğitimlerimizin perçinlenmesine katkı sunan Üçel Süt'e, Azim Besiciliğe ve Safgül Hayvancılık İşletmesine de teşekkür ederim."dedi.

Daha sonra süt çiği, incir donduması, köy ekmeği, Bartın Cevizli Baklavası, üzeri süt çiği soslu makarna, lahana ve yaprak sarması, çörek ve haşlanmış kestaneden oluşan yöresel ürünlerimizi tadarak eğitim programımızı tamamladık.   

Kenan KORKMAZ / bartin.info

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.