Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz

Ankara'da Dev Buluşma

Açılış kurdelasını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman'ın kestiği, başta Bartın Valiliği olmak üzere, Bartın Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bartın Üniversitesi ile kamu kurumlarının standlarıyla yer aldığı tanıtım günlerinin açılışına Bartın Protokolu tam kadro katılırken, Bartın'da görev yapan eski valiler İsa Küçük, Halil Işık ve Ali Çınar, Bartın önceki dönem Milletvekilleri Cafer Tufan Yazıcıoğlu ve Asım Kulak ile TBMM eski başkanı Köksal Toptan da açılıştaki yerini aldı.

Açılışa, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın Milletvekilleri Yılmaz Tunç ve Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Ulus, Amasra, Kurucaşile, Abdipaşa, Kozcağız, Kumluca, Hasankadı Belediye Başkanları, kamu kurumları yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlgili Foto Galeriye Git

TBMM Başkanı Kahraman; Bir rüya şehri Bartın

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman yaptığı konuşmada, Bartın ve Karabük’ün Zonguldak’a bağlı olduğu zamanlarda babasının işi nedeniyle Karabükte yaşadıklarını hatta demir çelik fabrikasının sosyal tesislerinin Amasra’da olduğunu ve bundan dolayı da sık sık Amasra’ya gittiklerini belirterek kendisinin de fahri Bartınlı olduğunu söyledi. Meclis Başkanı Kahraman Bartın’ın tarihi, kültürü, doğası, ve denizi ile bir rüya şehri olduğunu belirterek, “Fatih Sultan Mehmet han’ın 30 yıl süren padişahlığında, 25 sefer-i hümayunu vardır. Hepsi de zaferlerle sonuçlanmıştır. Bunlardan biri de ilk gördüğünde “Çeşm-i Cihan” olarak nitelendirdiği Amasra’dır dedi.

Tarihi, kültürü, doğayı, denizi birarada barındıran herkesin ömründe mutlaka görmesi gereken bir şehirdir Bartın

Ankara’daki Bartın Tanıtım Günleri açılış programında konuşan Milletvekili Tunç, Bartın’ın Başkent Ankara’ya 2,5 saat mesafede bir il olduğunu belirterek, Ankara’ya en yakın denizin Bartın sahilleri olduğunu ve Kızılkum, Mugada, Güzelcehisar, İnkumu, Çakraz, Bozköy ve çok sayıda plajın 59 kilometrelik Bartın sahillerinde yer aldığını, Üç bin yıllık tarihi geçmişi olan, Fatih Sultan Mehmet’in ilk gördüğünde “Çeşm-i Cihan” olarak nitelendirdiği doğa harikası ve tarih şehri Amasra ilçesini, Osmanlıdan bu yana 400 yıllık bir gelenek olan Ahşap Yat ve Tekne imalatı ile ünlü Kurucaşile ilçesini, Avrupa’nın Panparks üyesi 13 milli parkından biri olan Küre Dağları Milli Parkı’nı, yaylaları, şelaleleri, mağaraları ve kanyonları bünyesinde barındıran doğa şehri Ulus ilçesi ile birbirinden güzel Hasankadı, Arıt, Kumluca, Abdipaşa ve Kozcağız beldeleri ve 265 köyü, denizden şehir merkezine kadar 14 kilometre boyunca gemilerin yüzebildiği Türkiye’deki tek ırmak olan Bartın Irmağı ve Safranbolu’yu aratmayacak tarihi ahşap evleri ile tarihi, kültürü, doğayı, denizi birarada barındıran herkesin ömründe mutlaka görmesi gereken bir şehirdir Bartın” şeklinde konuştu.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bartın’ımızın tarihi ve Kültürel miraslarının, el emeği göz nuru el sanatları ürünlerinin ve Bartın’ımızın tanıtımının gerçekleştirildiği Bartın Tanıtım Günlerine hepiniz hoş geldiniz. Bartın’da daha önce görev yapmış, Bartınlı olmayıp da Bartın’a gönül veren dostlarımızı da aramızda görmekten mutluluk duyuyorum. Burada açılan stantlarda birbirinden güzel ürünleri gelen misafirlerimize sunarak ve anlatarak Bartın’ımızı en iyi şekilde tanıtacağız. Etkinliğin düzenlenmesinde görev alan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Geçtiğimiz gün Bartın Valiliğine atanan Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Bartın Tanıtım Günlerine katılarak standları gezdi. Standları gezen Nusret Dirim, atandığı Bartın'a gelmeden hem çalışma arkadaşlarını hem de Bartın'ı yakından tanıma fırsatı buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.