Bartın Tanıtım Günlerine Ziyaretçi Akını

Açılış kurdelesini TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın kestiği tanıtım günlerinin açılışına Valimiz Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, CHP Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya ve Bartın protokolu tam kadro ile katılırken Bartın'da daha önceden görev alan Valiler İsa Küçük, Halil Işık ve Ali Çınar, TBMM eski başkanı Köksal Toptan, Ankaralı vatandaşlar ve Bartınlı hemşehrilerimiz de açılışta yer aldı.

Bartın Valiliği, Bartın Belediyesi, Bartın Üniversitesi, Kaymakamlıklar, ilçe ve belde belediyeleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile Bartınlı özel işletmelerin stantlarının yer aldığı tanıtım günleri Ankaralı vatandaşlarımız ve Bartınlı hemşehrilerimiz tarafından 4 gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Bartın’ın kültürel değerlerinin sergilendiği, Bartın’da faaliyet gösteren markaların standlarının yer aldığı Bartın Tanıtım Günleri Ankaralıların yoğun ilgisine sahne oldu. Gerek Ankara’da ikamet eden gerekse Ankara dışından tanıtım günleri için AKM’ye gelen vatandaşlar memleketlerinin kültürel, tarihi turistik değerlerinin Başkentte tanıtılmış olmasından oldukça memnun olduklarını belirtiler.

Ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören stantlar sayesinde Bartın'ımızın tarihi ve kültürel mirasları, el emeği göz nuru el sanatları ürünleri ve ürün çeşitliliği ön plana çıkarken ilimizin üretim potansiyeli ve iş kalitesi de bu sayede kendini gösterme fırsatını bulmuş oldu. 

Geçtiğimiz gün Bartın Valiliğine atanan Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Bartın Tanıtım Günlerine katılarak standları gezdi. Standları gezen Nusret Dirim, atandığı Bartın'a gelmeden hem çalışma arkadaşlarını hem de Bartın'ı yakından tanıma fırsatı buldu.

Bir rüya şehri Bartın

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman açılışta yaptığı konuşmada, Bartın ve Karabük’ün Zonguldak’a bağlı olduğu zamanlarda babasının işi nedeniyle Karabükte yaşadıklarını hatta demir çelik fabrikasının sosyal tesislerinin Amasra’da olduğunu ve bundan dolayı da sık sık Amasra’ya gittiklerini belirterek kendisinin de fahri Bartınlı olduğunu söyledi. Meclis Başkanı Kahraman Bartın’ın tarihi, kültürü, doğası, ve denizi ile bir rüya şehri olduğunu belirterek, “Fatih Sultan Mehmet han’ın 30 yıl süren padişahlığında, 25 sefer-i hümayunu vardır. Hepsi de zaferlerle sonuçlanmıştır. Bunlardan biri de ilk gördüğünde “Çeşm-i Cihan” olarak nitelendirdiği Amasra’dır" dedi.

Tunç'tan Tebrik

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’ta açılışın yapıldığı günden itibaren her gün AKM’ye gelerek, standları ziyaret etti, gelen ziyaretçilerle sohbet edip, Bartın hakkında onlarla sohbetler yaptı. Milletvekili Tunç, Bartın tanıtım günleri için stand açan tüm şirket, kuruluş ve kişilerin Bartın’ın tanıtımına katkı sağladıklarını belirterek, onları tek tek ziyaret edip tebrik etti. Milletvekili Tunç, Bartın tanıtım günlerinin ilk kez düzenlendiğini belirterek, Bartın’ımız Başkent Ankara’ya 2,5 saat mesafede bir ilimiz, Ankara’ya en yakın deniz Bartın’da. Kızılkum, Mugada, Güzelcehisar, İnkumu, Çakraz, Bozköy ve çok sayıda plaj   59 kilometrelik Bartın sahillerinde yer alıyor, Üç bin yıllık tarihi geçmişi olan, Fatih Sultan Mehmet’in ilk gördüğünde “Çeşm-i Cihan” olarak nitelendirdiği doğa harikası ve tarih şehri Amasra ilçemiz, Osmanlıdan bu yana 400 yıllık bir gelenek olan Ahşap Yat ve Tekne imalatı ile ünlü Kurucaşile ilçemiz, Avrupa’nın Panparks üyesi 13 milli parkından biri olan Küre Dağları Milli Parkı’nı, yaylaları, şelaleleri, mağaraları ve kanyonları bünyesinde barındıran doğa şehri Ulus ilçemiz, birbirinden güzel Hasankadı, Arıt, Kumluca, Abdipaşa ve Kozcağız beldelerimiz ve 262 köyümiz, denizden şehir merkezine kadar 14 kilometre boyunca gemilerin yüzebildiği Türkiye’deki tek ırmak olan Bartın Irmağımız ve  Safranbolu’yu aratmayacak tarihi ahşap evlerimiz ile Bartın, tarih, kültür, doğa, deniz hepsini birarada barındırmaktadır. Bu büyük potansiyeli herkesin görmesi için düzenlenen Bartın Tanıtım Günleri, ilk olmasına rağmen çok güzel bir şekilde sürüyor, bundan sonra da İstanbul’da yapılması için yoğun talepler geliyor, orada da yapmamız gerekir, çünkü İstanbul’da da çok yoğun bir Bartınlı nüfusu var, inşallah ilerleyen tarihler de de bunu başarırız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hıdır 8 yıl önce

4 haziran cumartesi günü ilimizde 600'e yakın kastamonu göl mezunu öğretmen buluşma toplantısı düzenledi. bu etkinlik bartın'ı tanıtım özelliği taşımıyor ki, görmezden geldiniz. ama bir kedi çatıya çıksaydı süsleyerek yazardık.

Avatar
EMRAH 8 yıl önce

kendi̇mi̇z çaldik kendi̇mi̇z oynadik.tanitim olmdi ankaradaki̇ yaşayan bartinlilarin buluşma günleri̇ oldu .bartinli olmayip zi̇yaret edenleri̇n sayisi ne kadar ki̇ acaba,

Avatar
Bartın Bartın 8 yıl önce

Gecesini gündüzüne katan tüm kamu görevlilerine teşekkürler...

Avatar
Akıllı 8 yıl önce

bartınımızın ne kadar çok kıravatlı vatandaşı varmış ?