Öne Çıkanlar Bartınspor Cemal Akın Yılmaz Tunç Seyfettin Azizoğlu 30 Ağustos 3 Kasım 25 Kasım UNESCO

Başarılı Kursiyerler Portekiz'de

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Görevlileri ile Başarılı Kursiyerler Portekiz’e Ziyaret Gerçekleştirdi.

Hırvatistan, Almanya, Polonya ve Portekiz'den yetişkin eğitimi ile ilgili 4 kuruluşla Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortaklığında gerçekleştirilen 2013-1-HR1-GRU06-03254-6 Sözleşme numaralı "Aktif Yaşam için Yemek Tarifi" (Recipe for Active Life) başlıklı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi kapsamında ikinci ziyaret 5-10 Mayıs 2014 tarihlerinde Portekiz’in Torres Novas beldesinde gerçekleştirildi.

Nesiller arası kaynaşma ve dayanışmayı sağlamayı ve kopukluğu önlemeyi amaçlayan Proje kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan Almanca Kursuna katılan 15 kursiyer arasında yapılan sınavda birinci ve ikinci sırayı alarak Portekiz ziyaretine katılmaya hak kazanan emekli öğretmenler Pakize Bilal ve Suzan Saraçoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlileri ile birlikte 5-10 Mayıs tarihleri arasında Portekiz’in Torres Novas beldesindeki Escola Superior de Educaçao de Torres Novas adlı özel okulun misafiri oldular. Okul Müdürü João Paulo do Canto Rosa ve Matematik Öğretmeni Raquel Vieira tarafından başarılı bir organizasyonla ağırlanan ziyaretçiler Portekiz ziyaretinden memnuniyetlerini ifade ettiler.

Ziyarette koordinatör ve ortak kuruluşların yetkilileri ile yapılan toplantıda üçüncü ziyaretin 22-26 Ekim 2014 tarihinde Bartın’da olması ve ziyaret sırasında Proje kapsamında uluslararası bir yemek yarışması yapılması kararlaştırıldı.

Proje kapsamında dördüncü ziyaret, 18-22 Mart 2015 tarihleri arasında Polonya’ya gerçekleştirilecek. Beşinci ve son ziyaretin ise 6-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında Almanya’nın Kassel şehrine olması kararlaştırıldı.

Anahtar Kelimeler:
Grundtvig
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.