Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan

Belediye'den Uyarı

BARTIN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN

Belediyemizce, Ramazan Bayramı ve sonrasında İnkum tatil beldemiz sahilinde yaşanacak yoğunluk dolayısıyla tehlikeli akıntıların sebebiyet verdiği boğulma vakalarına karşı geniş tedbirler alınmıştır.

Bilindiği üzere açık deniz olan İnkum sahili, özellikle kuvvetli kuzey rüzgârlarının estiği ve denizin çok dalgalı olduğu durumlarda tehlike arzetmekte, genellikle topuk-dalyan-topuk şeklinde olan bölgelerde meydana gelen ve çok iyi yüzücüler için bile tehlike oluşturabilen şiddetli çeken akıntılar birçok boğulma vakalarına sebep olmaktadır.

Bartın Belediyesi olarak boğulma vakalarına karşın her türlü tedbirler alınmış durumdadır.

Temenni edilmemekle birlikte olumsuz durumlarda, İnkum Jandarma Karakol Komutanlığında 3 cankurtaran personelimiz ve 1 adet Zodyak bot her gün hazır bekletilmekte, kumsaldaki gözetleme kulelerinde, yürüyüş yolu üzerindeki çay bahçelerinde ve Yeni Mahalle’de mevcut belirli esnaflarda zimmetli 150 metre uzunlukta ipe bağlı can simitleri hazır tutulmaktadır.

Yanı sıra topuk-dalyan-topuk şeklinde tabir edilen ve şiddetli çeken akıntıların oluştuğu ve boğulma vakalarının sıkça yaşandığı bölgeler tespit edilmiş, bu bölgelere uyarı mahiyetinde belirli aralık ve uzunlukta belediyemizce deniz şamandıraları bırakılmıştır.

Tatil beldemiz İnkum’ da ikamet eden değerli yerli halkımız ve tatilini geçirmek için günü birliğine gelen değerli vatandaşlarımızın denizin aşırı dalgalı olduğu zamanlarda dikkatli olmalarını, özellikle denize girmemelerini, denizin tehlikeli olduğu durumlarda çekilen kırmızı bayrak ile İnkum Jandarma güvenlik güçlerimizin uyarılarını dikkate almalarını, Belediye anonslarına kulak vermelerini önemle hatırlatır ve rica ederiz.

Bilinmelidir ki, bizler Bartın’ ımızı ve insanımızı çok seviyoruz ve dışarıda bu boğulma vakalarıyla anılmasından büyük üzüntü duyuyoruz.

Anahtar Kelimeler:
İnkumu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.