Öne Çıkanlar BAKKA Ulus Kurucaşile Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Filiz Fırat Emine KOÇOĞLU UEFA

Çakraz Esnafı Sıkıntılı

Çakraz sahildeki gölgeliklerin yıkılmasıyla esnaf zor durumda kaldı.

Esnaf; "Sahildeki gölgeliklerin yıkılmasıyla gelen turistler oturacak yer bulamayıp geri dönüyorlar"

Otel İşletmecisi Alay KAYA 1968’den beri hizmet verdiği Otelcilik sektörünün gölgeliklerin yıkılmasından sonra müşteri potansiyelinin %90 azaldığını söyledi. Elinde 2 tane mahkeme kararı olmasına rağmen yinede yıkımın gerçekleştiğini belirtti. Alay KAYA 68’de 1 masa 4 sandalye ile Turizm sektörüne başladığını ,yıllardır devlete vergisini ödeyen bir esnaf olarak bu bölümlerin yıkılmasından üzüntü duyduğunu belirtti. Yıkılan gölgeliklerin bu bölgeye herhangi bir zararının olmadığını aksine Turizm potansiyelini arttırdığını söyledi.

Ayrıca otel işletmecisi Hakan KAYA’da “bizim gölgeliklerimizin hiçbir zararı yoktu. Maliyeye metrekare bazında sezonluk 700 TL vergi ödüyorduk, benim gibi 20 esnaf vardı. Bu vergiden devlet muaf oldu. Ankara’dan gelen misafirlerimiz kapalı yerlere mahkum edildi. Denizin kenarından faydalanıyordu. Buralar herkese açıktı ” dedi. Hakan Kaya yaşadığı bir olayı anlatarak Ankara’dan gelen bir grup sadece bu gölgeliklerde kahvaltı yapmaya geldiklerini, Çakraz’ın bu halini gördükten sonra bir daha gelmeyi düşünmediklerini belirttiler. Hayal kırıklığına uğradıklarını söylediler” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Çakraz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
turist 10 yıl önce

bir bakıma iyi oldu.çakraz gecekondulaşmadan kurtuldu.sahilde gezerken deniz görünmüyordu.