İpek Koza ve Fotoğraf Sergisine Yoğun İlgi

40. Turizm Haftası, 15-22 Nisan tarihleri arasında Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenledi çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar, turizm sektörü temsilcilerinden oluşan heyet tarafından Valimiz Seyfettin AZİZOĞLU’na gerçekleştirilen makam ziyaretiyle başladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Seyfettin AZİZOĞLU, Bartın’daki turizm faaliyetlerinin ağırlıklı olarak konuşulduğu ziyaretin ardından heyetin Turizm Haftası’nı kutladı.

“Turizm Haftası Kokteyli”

Vali Seyfettin AZİZOĞLU, Turizm Haftası vesilesiyle özel bir işletmede tertip edilen kokteylde Bartın’daki otel, pansiyon, restoran işletmecileri, tur acenteleri ve tur rehberleri ile bir araya geldi. Sektörel sorunların ve önerilerin tartışıldığı, Bartın’daki turizmçalışmalarının ele alındığı birleşimde turizmcilerin önerileri ve istekleriVali Seyfettin AZİZOĞLU tarafından tek tek alınarak bizzat not edildi. Kokteylde, turizm haftasına katkıda bulunan firma temsilcilerine teşekkür belgeleri de verildi.

“Basın Temsilcileriyle Turizmi Değerlendirme Toplantısı”

Vali Seyfettin AZİZOĞLU, Basın Temsilcileriyle Turizmi Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Bartın’da turizmi geliştirmek, çeşitlendirebilmek ve dört mevsime yayabilmek amacı taşıyan altyapı yatırımları ve projelerin masaya yatırıldığı toplantıda Bartın’ı turizm sektöründe layık olduğu yere getirmede karşılaşılan sorunlar ele alınarak konuyu destekleyici fikirlerde basın temsilcileri ile istişarede bulunuldu.

“4 Mevsim Bartın Fotoğraf Sergisi”

Fotoğraf sanatçısı Satı ÖZDEMİR’in çalışmalarından oluşan “4 Mevsim Bartın” konulu fotoğraf sergisini ziyaret eden Vali Seyfettin AZİZOĞLU, beraberinde yer alan protokol mensupları ile sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Fotoğraf sanatçısı Satı Özdemir’in birbirinden güzel Bartın fotoğraflarından oluşan sergisini gezerek fotoğraflarıyla Bartın’ın tanıtılmasına verdiği katkılarından ve başarılı çalışmalarından dolayı Satı Özdemir’i  tebrik etti. Tunç fotoğraf sanatçısı Satı Özdemir’den Amasra, Kurucaşile, Ulus, Ulukaya Şelalesi, İnkumu, Ulus-Uluyayla  ve Bartın’ın birçok güzel noktasında çektiği fotoğrafları hakkında bilgi alarak fotoğraflarıyla Bartın’ın tanıtılmasına verdiği katkılarından ve güzel çekimlerinden dolayı Satı Özdemir’i tebrik etti.
 
“İpek Koza El Sanatları Sergisi”

Vali Seyfettin AZİZOĞLU, el sanatları ustası Sönmez TIĞ ve kursiyerlerinin ipek böceği kozalarını kullanarak sanata dönüştürdükleri el işi çalışmalarından derlenen “İpek Koza El Sanatları Sergisi”ni ziyaret etti. Sergide ürünleri bir bir inceleyen Vali Seyfettin AZİZOĞLU ve diğer katılımcılar ipek kozasının sanata dönüşümünü usta öğreticiden adım adım uygulamalı olarak gördü ve dinledi.Bartın’da bir zamanlar süsleme sanatı olarak revaçta olan fakat geçen zamanla unutulduğu belirtilen ipek koza sanatının yeniden canlandırılarak yeni nesillere aktarılacağı belirtildi. Verilen bilgilerde ayrıca yüzyıllarca bozulmadan muhafaza edilebilen bu ürünler sayesinde Bartınlı kadınların aile ekonomilerine katkı sunmalarının yanında yöresel tel kırma işi başta olmak üzere diğer el işi ürünlerin de tanıtımına katkı sağlayacakları ifade edildi. İpek kozalarının süsleme sanatında kullanılması bakımından Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan sergide katılımcılar tarafından özellikle ipek kozalarından oluşturulmuş gelin el çiçeği, gelin tacı, sehpa süslemeleri ve fotoğraflı tablolar dikkat çeken ve ilgi gören ürünler arasında yer aldı.

Kutlamaların son günü bugün de Bartın ve Amasra ilçemizde faaliyetini sürdüren otel çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik Küre Dağları Milli Parkı’na Info (bilgilendirme) gezisi düzenlenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.