Köy Tasarım Rehberleri Semineri

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi’nin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen projesi kapsamında ‘Ekoturizm Potansiyeli ve Köy Tasarım Rehberlerinin Belirlenmesi’ konulu bir seminer düzenlendi.

Bartın Valiliği Toplantı Salonunda yapılan seminere, Vali Seyfettin Azizoğlu, ilçe kaymakamları ve çok sayıda kamu kurum temsilcisi katıldı. Seminerde Küre Dağları Milli Parkı’nın tampon bölgesindeki köylerin mevcut değerlerinin araştırıldığı ve buna ilişkin köy tasarım rehberlerinin oluşturulduğu proje kapsamında araştırma ve hazırlanmakta olan köy tasarım rehberlerine dair bilgiler verilmesi amaçlandı.

Seminerde bir konuşma yapan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Bartın Üniversitesi’nin, BAKKA ve Orman İdaresi ile beraber yapmış olduğu bu projeyi bundan 15 gün önce hocalarımızla tartıştık, konuştuk. Bu güzel çalışmanın gelecek dönemde de devam etmesi için arkadaşlarla görüş birliğine vardık. Dekanımız arkadaşları bu konuda görevlendirdi. Gelecek dönemde de Bartın’ın, Türkiye ve dünyanın en güzel yerlerinden bir tanesi olan Küre Dağlarını medeniyet değerlerinin ortaya çıkartılmasıyla ilgili bilimsel çalışmalar devam edecektir. Böylece bu güzellikleri hem bölgemize hem de dünyaya tanıtmış olacağız. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından proje ekibi tarafından katılımcılara, kırsal kalkınmada eko turizmin rolü, sürdürebilir kalkınmada korunan alanlarda eko turizm modeli ve İtalya’da bulunan Majella Milli Parkı deneyimi konularında bilgiler verildi.

Yalçın ÇELEN (İHA)

Anahtar Kelimeler:
BAKKABartın Üniversitesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 9 yıl önce

köyle ilgili karar alıyorsunuz toplantıda köylüler yok ayıp oluyor ama

Avatar
Ridvan ERDOĞAN 9 yıl önce

Arıt Milli parkına gitmek istiyorum ama yollar geçit vermiyor.