UNESCO sürecine Üniversiteden Tam Destek

UNESCO Dünya Mirası Yolunda Amasra'nın Stratejik Eylem Planının Oluşturulması” adlı proje Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamına alındı. Bartın Üniversitesi projeye bilimsel araştırmalarda ve bilgi paylaşımında iştirakçi olarak katkı sunacak.

Batın Valiliği il Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen “UNESCO Dünya Mirası Yolunda Amasra'nın Stratejik Eylem Planının Oluşturulması” adlı proje Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamına alındı. Toplam 87.850 TL bütçeli projeye Bartın Üniversitesinin ilgili bölümlerinin öğretim üyeleri bilimsel araştırmalarda ve bilgi paylaşımında iştirakçi olarak katkı sunacak, planlama ve tasarım konularında çalışmalar yaparak ilçenin ihtiyaçlarına destek sağlayacak.

Projede Bartın İli, Amasra İlçesi tarihi yerleşimi, Dünya Miras Komitesi tarafından ‘Ceneviz Ticaret Yolu’nda Akdeniz’den Karadeniz’e Kadar Kale ve Surlu Yerleşimleri’ olarak Amasra Kalesi’ni de kapsayacak şekilde UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alması amaçlanıyor. Bartın Üniversitesi, proje kapsamında hazırlanan Amasra Stratejik Eylem Planında tarihi ve kültürel varlıkların korunması konusunda destek verecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.