18 Yıl Önce İşlenen Cinayet Ortaya Çıktı
Samsun’da 18 yıl önce kaybolan ve boğularak öldürüldükten sonra yakılıp mısır tarlasına gömüldüğü ileri sürülen 3 çocuk babası şahsın cesedinin bulunması için arama çalışması başlatıldı.

Samsun’un Tekkeköy ilçesi Kutlukent Çırakman Mahallesi’nde çobanlık yapan 3 çocuk babası 31 yaşındaki Şaban Bayri’nin ailesi, 30 Ekim 1996 yılında kaybolduğuna dair jandarmaya müracaatta bulundu. Geçen 18 yıl içinde Şaban Bayri’den bir daha haber alınamadı. Şaban Bayri’nin eşi Habibe (47), eşi öldükten yaklaşık 3 ay sonra aynı mahallede oturan Mehmet E. (44) ile evlendi. Habibe E., 2001 yılında jandarmaya eşinin öldürüldüğünü iddia etti ancak daha sonra ifade değiştirerek kızdığı için yalan beyanda bulunduğunu söyledi. Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayın peşini bırakmadı. Jandarma olayın cinayet olma ihtimali üzerinde durdu ve soruşturmayı derinleştirdi. Habibe E. ile evlenen Mehmet E’nin kardeşi Musa E. (40), kayıp olan Şaban Bayri’yi ağabeyi Mehmet E.’nin elle boğarak öldürdüğünü, daha sonra da yakıp boş arazideki aynı mahallede oturan Muzaffer Ş.’ye ait mısır tarlasına geceleyin gömdüğünü itiraf etti.

Musa E.’nin yer göstermesi üzerine Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Mehmet E., Habibe E. ve Musa E., Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı. Musa E’nin cesedin yakılıp gömüldüğünü gösterdiği yerde savcı ve jandarma gözetiminde iş makineleri ile ceset arama çalışması başlatıldı. Tarladaki mısırlar sahibi tarafından biçildikten sonra da iş makinesi ile yapılan kazı devam ediyor.

Gözaltına alınan 3 şüphelinin "cinayet, yardım ve yataklık yapmak, cinayeti gizlemek" suçlarından haklarında soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Dün geceden bu yana tarlada ceset arama çalışmaları devam ediyor.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.