Öne Çıkanlar BAKKA Filiz Fırat Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA

Baz istasyonları yaşam alanlarından yasaklandı
Danıştay 13. Dairesi tarafından verilen karara göre, insanların yaşam alanları, okul ve çocuk parkı yakınlarına baz istasyonu ile radyo ve televizyon vericileri kurulamayacak. Mevcut istasyonların kaldırılıp kaldırılmayacağı ise merak konusu.

Tüketici Hakları Derneği ile Çevre Mühendisleri Odası’nın açtığı dava sonucu Danıştay 13. Dairesi, baz istasyonları ile televizyon ve radyo vericilerine ait Türkiye’de uygulanan elektromanyetik alan şiddeti limit değerlerinin iptal etti. Bu karara göre insanların yaşam alanları, okul ve çocuk parkı yakınlarına baz istasyonları ile radyo ve televizyon vericileri kurulamayacak.

Bu karar vatandaşların sağlığı için büyük önem taşırken, uygulama noktasında soru işaretleri oluştu. Adana’nın merkez ilçelerinde neredeyse apartman başı yer alan baz istasyonları dikkat çekiyor.
Zeki Erduran isimli bir vatandaş, kalp hastalıkları gibi birçok hastalığın artmasının sebebinin baz istasyonlarının yaydığı radyasyon olduğunu öne sürdü. Şirketlerin vurdumduymaz bir şekilde davrandığını ve duyarlılık göstermediğini söyleyen Erduran, yetkililere çağrıda bulunarak baz istasyonlarının insan sağlığına en az zarar verecek yerlere kurulması gerektiğini kaydetti.

Ramazan Çakır isimli başka bir vatandaş ise kanuni olarak yasaklanan birçok şeyin uygulanmadığını ifade ederek, “Ama bir bakıyorsunuz dibinizde baz istasyonu var. Bu kararla yasaklandı ama neye göre yapılıyor? Her şey ortada. Baz istasyonlarının zararı kanıtlanmış bir şey. Yerleşim yerlerinden uzak yerlere kurulması en mantıklısı. Bizim geleceğimize engel oluyor sonuçta, çocuklarımız hasta olabilir” diye konuştu.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dikkat! 9 yıl önce

Bartın şehir merkezinde devasa boyutta reklam direği olarak kamufle edilmiş baz istanyonları mevcut :(

Avatar
baz istasyonu???? 9 yıl önce

anlamak mümkün değil. baz istasyonu ne kadar uzak olursa cebinizdeki telefon o kadar çok radyasyon yayar. şehir içinden baz istasyonlarını kaldırdığınızda kanser vakaları ona katlayacaktır. ya hiç cep kullanmayın. ya da bilim adamlarının !! dediğine uyun.