Öne Çıkanlar KDMP Bartın Valisi İsmail Toksöz Burcu Karalı Tiyatro Kastamonu Karabük TÜİK

Bu Sese Kulak Verin

BARTIN'da, karaciğer kanseri 8 yaşındaki Tuğçe Sümürtaş'ın özel hastanede ameliyat olabilmesi için gerekli olan 15 bin TL'nin toplanması amacıyla sosyal medyada yardım çalışması başlatıldı.

İlgili Foto Galeriye Git

Tuna Mahallesi'nde oturan tekstil işçisi 32 yaşındaki Nejat Sümürtaş ve ev kadını eşi 29 yaşındaki Hülya Sümürtaş, 1 yıl önce kızları Tuğçe'yi karın ağrısı şikayetiyle Bartın Devlet Hastanesi'ne götürdü. Buradan Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne sevk edilen Tuğçe'nin yapılan tetkiklerinde, karaciğerinde 3 santim boyutunda kitle tespit edildi. Annesinin belli aralıklarla Ankara'ya götürerek kontrol ettirdiği Tuğçe'nin en son geçen pazartesi günü yapılan tetkiklerinde kitlenin 3 milim büyüdüğü saptandı ve acil ameliyat kararı alındı. Özel hastane, 25 bin TL olan ameliyat ücretini ailenin yaptığı görüşmeler sonucunda 15 bin TL'ye düşürdü.

Bartın'a dönen Sümürtaş çifti, durumu yakınlarına ve komşularına anlattı. Tuna Mahallesi Muhtarı Nihan Taner ile Demirciler Mahallesi Muhtarı Şeref Lüleci, Tuğçe Sümürtaş için sosyal medya hesaplarında yardım kampanyası başlattı. Dün akşam başlatılan kampanya kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve ameliyat için gerekli olan paranın bir bölümü toplandı.

Akgari ücretle çalıştığını ve kirada oturduklarını söyleyen Nejat Sümürtaş, kızının ameliyatı için gerekli olan paranın bir bölümünün toplandığını söyledi. Destek olan herkese teşekkür eden Nejat Sümürtaş, "Kızımın bu ameliyatı olması gerekiyor. Çünkü kitle büyümüş ve karaciğere baskı yapıyor. Bu yüzden acil alınması gerekiyormuş. Kızım hastalığı yüzünden 1 yıldır okuluna gidemiyor. Hastalığını yenip okuluna gitmesini, normal hayatına dönmesini istiyoruz" diye konuştu.

Ayhan ACAR (DHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sağlık Bakanlığından Bir İlk! Özel Hastanelerde Tüm Kanser Tedavileri Ücretsiz 7 yıl önce

Sağlık Bakanlığından Bir İlk! Özel Hastanelerde Tüm Kanser Tedavileri Ücretsiz