Öne Çıkanlar Kurban Bayramı Taekwondo Şiremirçavuş Ellibaş Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Karabük Amasra Sezai

Kedi kurtarma operasyonu

Edinilen bilgiye göre, 2 gün önce Esentepe Mahallesi Kıranlar Mevkiinde iki yavru kedi bir evin su gideri için açılan delikten içeriye girdi. Su giderini takip eden su borusunun içinden logar kuyusuna düştüğü tahmin edilen iki yavru kedinin sesini duyan vatandaşlar, durumu belediyeye bildirdi. Belediye ekiplerinin ilk olarak itfaiye aracıyla gittiği olay yerinde arama kurtarma çalışması başlatıldı. İlk olarak boruda sıkışma ihtimali düşünülerek kazma ve küreklerle boruya ulaşmaya çalışan itfaiye ekipleri boruda sıkışan bir kediye rastlayamayınca olay yerine iş makinesi çağırıldı. Borunun geçtiği hat, iş makinesiyle kazıldı ve logar kapağına ulaşıldı. Yaklaşık 2 saat süren kurtarma çalışması sonucu yavru kediler, logarın içine gelen borunun içinde görüldü. Logar kuyusunda iki gün mahsur kaldıkları öğrenilen ve itfaiye ekipleri ile iş makinesi yardımıyla ulaşılan yavru kediler, girdikleri yerden çıkmamak için uzun süre direndi.Ekipler, yavru kedilerin çıkması için kuyunun kapağını açık bırakarak olay yerinden ayrıldı. Mahalle sakinleri de arama kurtarma çalışmalarını meraklı gözlerle izledi. Bu arada yavru kedilerin annesinin de kurtarma çalışmalarını an an izlediği görüldü.

Zaman zaman logarın içine girerek yavrularının bulunduğu su borusunun içine doğru miyavlayan anne kedinin görüntüsü görenlere de duygulu anlar yaşattı. Olayı görüntüleyen gazetecilerde belediye ekiplerinin ayrılmasının ardından yaklaşık yarım saat kedilerin çıkmasını bekledi ancak kedilerin çevredeki kalabalıktan dolayı çıkmadıklarını düşünen gazeteciler bir sonra ayrıldı.

S.Bostancı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.