Büyük şair, mütefekkir, İstiklâl Marşı şairi, Safahat yazarı vb... Tüm bunları geride bırakıp bu dünyadan göçtüğünde tarih 27 Aralık 1936’ydı. O gün bugündür ardından mevlitler, yasinler, fatihalar ve hayır dualar eksik olmadı. Tabii anma törenleri de...
Mehmet Akif Ersoy, Türk milletinin madden ve manen yıkıldığı anlarda, Türk Milleti’nin bağımsızlığı şiar edinmiş ruhunun yeniden canlanması için kültür ve edebiyat gücünü var gücü ile kullanmış, kendini bu yola adamış ve hiç bir zaman umutsuzluğa düşmemiş bir kahramandır.
Unutmamalıyız ki Mehmet Akif'i anmak; bu topraklarda yaşayan insanlar olarak hepimizin vefa borcudur. Aslında Akif’i anmaktan çok anlamak bizim görevimizdir. Akif'i anlamak; çileyi, ıstırabı, azmi, şehidi, şahadeti anlamaktır. Sorumluluğu, mücadeleyi, vatanseverliği anlamaktır. Akif’i anlamak, bu devirde fütursuzca açıklamalar yapan bölücülere karşı bir kez daha “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmak nasip etmesin" demek, gereken duruşu gösterebilmektir.
Kimsenin şüphesi olmasın ki; Örnek aramak yerine örnek olan, şahsiyetiyle düşmanlarında bile saygı uyandırmayı başaran Mehmet Akif, Türk Milleti’nin vefakâr ve sevgi dolu kalbinde ömür boyu yaşayacak, onun fikirleri, bıraktığı eserleri nesilden nesile ilk günkü manevi değeri ile ulaşacaktır.
Tüm bu duygu ve düşüncelerle idealistliğin, kanaatkârlığın timsali olan Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyor, mekânı cennet olsun diyoruz.
MEHMET AKİF’İ RAHMETLE ANIYORUZ!
Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanlığı İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 74.yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
28 Aralık 2010 Salı 20:19
