Nehre Düşen Çocuktan Haber Yok

Olay, dün saat 16.00 sıralarında, Bartın'a bağlı Akçalı Köyü'nde meydana geldi. 8 yaşındaki Serap Güney, 13 yaşındaki Savaş Güney ile akrabaları olan Cefail Güney ve 9 yaşındaki ağabeyi Taner Güney, Bartın Irmağı kenarına balık tutmaya gitti. Oltasını suya düşüren Taner Güney suya girince akıntıya kapıldı. Cefail Güney ağabeyini kurtarmak için suya atladı. 2 kardeşin akıntıya kapıldığını gören Savaş Güney suya atlayarak, Cefail Güney'i sudan çıkardı. Daha sonra Taner Güney'i kurtarmak için suya giren Savaş Güney, çocuğun gözden kaybolduğunu fark etti.

Sudan çıkan Savaş, durumu hemen köydeki ailesine haber verdi. Ailesinin haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri, 112 Acil Servis, Bartın Belediyesi itfaiye ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Amasra Sahil güvenlik Komutanlığı'na bağlı 8 kişilik dalgıç ekibi gelerek arama çalışmalarına başladı. Dünden bu yana devam eden çalışmalara rağmen Taner Güney bulunamadı. Suyun bulanık olması arama çalışmalarını güçleştiriyor.

Taner Güney'in babası Alim Güney ve yakınları arama çalışmalarını Potbaşı köprüsü üzerinden izliyor. Dün nehire girerek oğlunu arayan Alim Güney'i yakınları bir an olsun yalnız bırakmadı. Ağabeyini kurtarmak için ırmağa atlayan ve son anda kurtarılan Cefail Güney, köprünün üzerinde çalışmaları izlerken, ağabeyini beklediğini söyledi.

Ayhan ACAR (DHA)

Anahtar Kelimeler:
Taner Güney
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.