Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük

Ölümü 2 Hastaya Umut Oldu
Bartın'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren bir kişinin ailesi organlarını bağışlayarak 2 böbrek hastasına umut oldu.

ORGANLARI 2 HASTAYA UMUT OLDU

Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Mehmet Bilici, Bir süredir Bartın Devlet Hastanesi'ne tedavi görüyordu. Dün gece saatlerinde Mehmet Bilici hayatını kaybetti. Yaşam savaşını kaybeden Mehmet Bilici'nin ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Bartın Devlet Hastanesi tarafından organ bekleyen hastalarla ilgili Ankara ile temasa geçildi. Yapılan incelemeler sonunda Ankara ve Antalya’da böbrek hastası iki kişi ile Bilici'nin böbreklerinin uyumu tam çıktı. Bartın Devlet Hastanesi'nde yapılan başarılı operasyonun ardından böbrekler Antalya ve Ankara’da ki hastalara ulaştırıldı. İki böbrek hastasına böbrek naklinin gerçekleştirildiği ve hastaların sağlık durumlarının ileri ki günlere netleşeceği öğrenildi. İşlemlerinin ardından Bugün Mehmet Bilici'nin cenazesi Amasra İskele Camisinde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Amasra Belediye Mezarlığına defnedildi.

BİLİCİ AMASRA'DA DEFİN EDİLDİ

Cenaze sonrası Bilici'nin kardeşi Sezgin Bilici organ bağışı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ailece karar verdik, zaten kendisi de böyle olmasını isterdi. Ankara ve Antalya’da iki böbrek hastası ile böbreklerin uyduğunu öğrendik. Dün gece saatlerinde Ankara’dan gelen ekip organları aldı ve iki kişinin hayatını kurtardı. Yapabileceği en hayırlı işi yaptı. Organ bekleyen hastalar içinde yapılan araştırmada böbrekleri uyumlu çıktı” dedi.

Hayatını kaybeden ve organlarıyla iki hastaya umut olan Mehmet Bilici'nin daha önce Antalya'da çalıştığı geçirdiği trafik kazası sonrası memleketi olan Amasra'ya yerleştiği, evli ve 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.