Organik Kozcağız karpuzu tezgâhta

Kozcağızlı çiftçilerden Şafak Özbay’ın organik olarak yetiştirdiği yerli karpuz tezgâhlarda yerini aldı. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan ve birçok faydasının olduğu uzmanlarca bildirilen Karpuzu bağından yemek isteyenleri Kozcağız Yeğenli köyündeki tarlasına davet eden Özbay, elmayı dalından karpuzu bağından yemeyi tavsiye ediyor.

Şafak Özbay, Kozcağız Yeğenli köyünde yol kenarındaki tarlasında yerli karpuzu organik olarak yetiştiriyor. Bu yılın oldukça verimli geçtiğini belirten Özbay, yaklaşık 12 dönümlük araziden 50 ton karpuz mahsul almayı hedefliyor. Kozcağız'da 5 yıldan beri karpuz yetiştiren Şafak Özbay, organik karpuzun tadının çok farklı olduğunu belirterek, elmayı dalından, karpuzu bağından yemek isteyen vatandaşlarımızı bahçesine davet ediyor. Kozcağız yerli karpuzun kilosu 60 kuruştan satışa sunuluyor.

Kozcağız'da karpuz üretimi son dönemlerde büyük artış gösteriyor. Kozcağız’da karpuz üretimi yapan çiftçilerimizin sayısının da gün geçtikçe arttığı belirtiliyor.



H.Karaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.