Almanya'da Yoğun Temaslar

FESTİVAL AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın beraberindeki Bartın heyeti ile birlikte kerdeş kent Lünen'de düzenlenen Lünsche Mess 2014 festivalinin açılış törenine katıldı. Almanya’nın Lünen kentinde gerçekleşen festivale Lünen ile kardeş kent ilişkileri çerçevesinde katılan Başkan Akın ve beraberinde hazır bulunan TSO Başkanı Cihat Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Taner Çetin ve Erol Demirkoparanoğlu, Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürü Çetin Önder, Özel Kalem ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Sorumlusu Sevgi Salcı açılış kortej yürüyüşüne de katılarak etkinliğe destek verdiler. Belediye Başkanı Cemal Akın açılışta yaptığı konuşmada Lünen’lekardeş kent ilişkileri kapsamında karşılıklı olarak kültürel etkinliklerede destek verip etkileşimlerde bulunduklarını belirtip Lünen halkına iyi eğlenceler dileyerek Bartın Lünen dostluğunun devam etmesi dileklerini iletti.

DOSTLUK NİŞANI TAKILDI

Festival açılışında ayrıca Başkan Akın’a, Lünen’in kardeş şehirlerinden Hollanda grubunca dostluk nişanı takıldı. Akın sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, „Lünen'de, Lünsche Mess 2014 festivalinin açılış kortej yürüyüşü ve açılış törenine katıldık. Festivalin açılışında bir konuşma yaparak Bartın-Lünen dostluğunun devam etmesi dileklerimi ilettim. Ayrıca Lünen'in diğer kardeş şehirlerinden olan Hollanda grubunca tarafıma dostluk nişanı takıldı“ dedi.

DÜSSELDORF EYALET MECLİSİ’NE ZİYARET

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve beraberindeki heyet Düsseldorf Eyalet Meclisi Başkanı Carina Gödecke'yi ve SPD Milletvekili ve Bartın-Lünen Kardeş Şehir  Destekleme Derneği Başkanı Rainer Schmeltzer'i ziyaret etti. Düsseldorf Eyalet Meclisi binasında gerçekleşen ziyaretler karşılıklı bilgi alışverişleri ve sohbet şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın ziyaret ve temaslarla ilgili açıklamasında iki ülke arasındaki tarihten gelen dostluğu Lünen ile Bartın arasındaki kardeş şehir ilişkileriylede sürdürdüklerini belirterek Meclis Başkanı Carina Gödecke’ye ve SPD Milletvekili Rainer Schmeltzer‘e samimi ve sıcak karşılamaları ile gösterdikleri misafirperverlik dolayısıyla teşekkür etti. Başkan Akın ziyaretlerde Bartın’ın el emeği göz nuru el sanatlarından tel kırma işlemeli şal ve tepsi gibi hediyelerle birlikte Bartın’ı tanıtan çeşitli kitapçık ve broşürler verdi. Eyalet Meclisi ziyareti sonunda Bartın-Lünen Kardeş Şehir Destekleme Derneği Başkanı Rainer Schmeltzer, Bartın heyeti ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

CEMAL AKIN VE BARTIN HEYETİ ALMANYA’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve beraberindeki Bartın ekibi Almanya'nın Lünen kentinde bulunan Remondis Katı Atık Toplama ve Geri Dönüşüm tesislerinde incelemelerde bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın bu ziyaretle Almanya’da kardeşlik ilişkiler çerçevesinde yürütülen sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilerle birlikte gerçekleştirilen bu gibi çeşitli ziyaret ve incelemelerle çevre, alt yapı ve üst yapı düzenlemeleri konusunda da bilgi alışverişinde bulunarak etkileşim halinde olduklarını söyledi. Akın açıklamasında “Almanya’nın Lünen kenti ile kardeşlik ilişkilerimiz çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz ziyaretimize çeşitli temaslar ve incelemelerle devam ediyoruz. Bu kapsamda Almanya'nın Lünen kentinde bulunan Remondis Katı Atık Toplama ve Geri Dönüşüm tesislerinde incelemelerde bulunduk. Almanya’da kardeşlik ilişkilerimiz çerçevesinde yürttüğümüz sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilerle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu gibi çeşitli ziyaret ve incelemelerle çevre, alt yapı ve üst yapı düzenlemeleri konusunda da bilgi alışverişi yaparak etkileşimlerde bulunuyoruz” dedi.

BAŞKAN AKIN MADEŞ’İN ALMANYA’DAKİ OFİSİNİ ZİYARET ETTİ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve beraberindeki heyet Almanya’da da faaliyet gösteren Madeş firmasının ofisini ziyaret etti. Madeş firmasının Almanya'daki ofisi ile birlikte depolarını da ziyaret eden Akın ve beraberindeki heyet Madeş Avrupa Müdürü Feridun Aykan'dan faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Almanya Madeş deposunda beraberindeki heyetle birlikte incelemelerde bulunan Başkan Akın ziyaret sonunda Madeş sahibi ve TSO Başkanı Cihat Çakır ile Avrupa Müdürü Feridun Aykan'ı Avrupa'daki faaliyetlerinden dolayı tebrik ederek ticaret hayatlarındaki başarıların artarak devam etmesi dileklerini ifade etti. Ziyaret sonunda Başkan Akın, Madeş yetkilileri ve Bartın heyeti birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

BARTIN BELEDİYESİ‘NİN YENİ İTFAİYE BİNASININ TEMELİ ATILIYOR

Uzun yıllardır Kavaklı Caddesi’nde hizmet veren ve yoğunlaşan trafik nedeniyle acil durumlarda çıkış sıkıntısı yaşayan Bartın Belediyesi itfaiyesi için hazırlanan Yeni İtfaiye Binası projesi 19 Eylül Cuma günü düzenlenecek temel atma töreni ile hayata geçiyor. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, itfaiye projesini hayata geçirirmek üzere 14.03.2014 tarihinde inşaat ihalesinin yapıldığını belirterek inşa edilecek yeni itfaiye binası için 19 Eylül Cuma günü saat 14:00’da temel atma töreni yapılacağını ve törene tüm Bartın halkının davetli olduğunu söyledi. Başkan Akın „Göreve geldiğimizde, belediye olarak yangın ve kaza gibi olaylara anında müdahale edip can ve mal güvenliğini sağlamak için itfaiyemizi yüksek katlara ulaşabilen itfaiye aracı ve yeni teçihizatlarla donattık. Ayrıca, itfaiyemize kazandırdığımız 200 Bin TL değerinde araç ve teçhizat malzemesi ile yangın ve kazalara hızla müdahale edip olaylarda meydana gelen sıkışma durumu sebebiyle can güvenliği tehlikeye girmiş vatandaşlarımızı kısa sürede kurtardık. Son olarak kent merkezinde artan trafik dolayısıyla Kavaklı Caddesi’ndeki garajdan çıkılıp olay yerine hızlı hareket etmekte yaşanan sıkıntıyı çözmek için hazırladığımız yeni itfaiye binası projemizi hayata geçiriyoruz. Bu amaçla yeni itfaiye binamız için 14 Mart’ta gerçekleştirdiğimiz ihale kapsamında Eylül ayı içerisinde temel atmak üzere hazırlıklara başlamış bulunmaktayız. Ekiplerimiz şuan alanda zemin düzenleme çalışmaları yapıyor. 2040 metrekare alana uygulayacağımız bu projemizin ihale bedeli KDV hariç 1 Milyon 361 Bin TL’dir. Proje alanımızın 1735 metrekarelik bölümü kapalı alanlardan oluşacak. Bu alan içerisindeki idari binamızın zemin katı 300 metrekare, 1. katı ise 335 metre kare olacak. İdari binamızın hemen bitişiğindeki garajımız 550 metrekare alana sahip olurken, yatakhane olarak tasarladığımız bu garajın üst katı ise 550 metre karelik bir alanda oluşacak. Bunun yanında İtfaiye araçlarımızın sıkıntısızca ve süratle hareket edebilmesi için garaj ve idari bina önünde 660 metrekarelik bir manevra alanı olacak. 24 Saaat kesintisiz şekilde hizmet veren itfaiyemizin gece gündüz görev yapan ve olası olaylara her an hazır bekleyen personelleri için 210 metrekarelik bir alana da spor sahası yapacağız. Proje alanımızın 230 metrekarelik bölümü ise yapacağımız peyzaj düzenlemeleriyle çevresine hoş bir görünüm katacak yeşil alandan oluşacak. İtfaiyemize uzun yıllar daha donanımlı ve süratli hareket imkanı sağlayacak kapsamlı bir bina ve çalışma alanı oluşturacak bu projemizi de en kısa zamanda hayata geçirmek üzere, 19 Eylül Cuma günü saat 14:00’da Gölbucağı Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi 120.Cadde‘de bulunan belediyemize ait alanda temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Törene tüm halkımız davetlidir.  Bu projemizle Bartın’ımıza uzun soluklu bir hizmeti daha kazandırabilmenin heycanını ve mutluluğunu yaşıyor memleketimiz için şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum“dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cemal Akın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.