Alternatif Suya Son 3 Kilometre

ALTERNATİF SU KENT MERKEZİNE ULAŞTI

Bartın Belediyesi tarafından, Ulupınar’dan gelen suya alternatif olarak bulunan günde 12 bin 900 ton suyu kente getirmek için yapılan keson kuyuların tamamlanmasının ardından 13 Mayıs’ta gerçekleşen terfi hattı ihalesi kapsamında yürütülen hat oluşturma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

AKIN “ÇALIŞMALAR ÇAYDÜZÜ MAHALLESİ’NE ULAŞTI”

Belediye Başkanı Cemal Akın keson kuyu oluşturma, motopomp kurma ve enerji nakil hatları oluşturma çalışmaları biten alternatif su için, Çayır Köy’den itibaren başlanan hat oluşturma çalışmalarI kapsamında 8,5 km terfi hattı döşendiğini ve çalışmaların Çaydüzü Mahallesi ‘ne bağlı Balamba Caddesi’ne ulaştığını belirtti. Açıklamasında; 11,5 km’lik terfi hattının su depolama ve arıtma tesisine ulaştırılmasıyla elde edilecek alternatif su ile Bartın’ın su sıkıntısının ortadan kalkacağını söyleyen Başkan Akın, “3 yıl aralıksız süren çalışmalarımız neticesinde Çayırköy’de su bulduk ve bu suyu çıkarmak için iki adet keson kuyu oluşturduk. Bu kuyular 9 metre çapında ve 10 metre derinliğe sahiptir. Buradan suyu çıkarmak için 100 HP’lik 1450 devir/dakika özellikte, saniyede 50 lt su basabilen iki adet pompa grubu yerleştirdik. Bu şekilde elde edeceğimiz günde 12 bin 900 ton su Ulupınar’dan bağımsız şekilde oluşturmakta olduğumuz hat ile türbe mevkiindeki 1500’er tonluk depolarımıza gelerek arıtma sistemimizden geçirildikten sonra şehir şebekemize verilecek. Bu sayede çok olağan üstü bir şey olmadığı sürece Bartın’da su kesintisi olmayacak.

8,5 KM HAT TAMAMLANDI, KALDI 3 KM

Alternatif suyun 11,5 km hat ile Türbe yanı mevkiindeki arıtma tesisimize gelmesi için13 Mayıs Salı günü saat 10:00’da ihalemizi yapmıştık. Bu ihale sonrasında başlattığımız çalışmalar çerçevesinde şu ana kadar 11,5 km’lik hattın Çayır Köy ile depolarımız arasındaki 8,5 km’lik bir bölümünü 450’lik HDPE borularla tamamladık. Şu an kent merkezine kadar ulaşan ve Çaydüzü Mahallesi’ne bağlı BalambaCaddesi’nde aralıksız şekilde süren çalışmaların kısa sürede sona ermesini planlıyoruz. Bunun peşinden 3000 tonluk bir depo ve arıtma tesisi daha yapacağız. Bu şekilde Bartın’da su sıkıntısı ortadan kalkmış olacak” dedi.

BELEDİYE MECLİSİ MART AYI TOPLANTISI YAPILDI

Bartın Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı yapıldı. Toplantı, 4 Mart Çarşamba günü saat 16.00’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığındaki toplantıda meclis gündemine sonradan eklenen bir madde ile birlikte 15 madde görüşülerek karara bağlandı. Buna göre; gündemin ilk sıralarında yer alan Belediye Disiplin Amirleri çizelgesinin güncellenmesi ve Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun Fransa’da düzenlenecek olan Festivale katılması talepleri kabul edilirken, çevre ve trafik komisyonunu ilgilendiren 3.gündem maddesi komisyona sevk edildi. İmarı ilgilendiren 4,5,6,7,8,9,10,11,12 nolu gündem maddeleri İmar Komisyonu’na, sevk edilirken daha önce İmar Komisyonu’na havale edilen 13 ve 14. maddeler isekomisyondan gelen raporlar doğrultusunda kabul gördü. Gündemin 3.sırasında yer alan madde ile sonradan eklenen15.madde oturuma verilen aranın ardından ilgili komisyonlardan gelen raporlar doğrultusunda kabul edildi. Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı, bir sonraki toplantının 1 Nisan Çarşamba günü saat 16.00’da gerçekleştirilmesi kararının alınmasının ardından sona erdi.

SAĞLIKLI KAVŞAK SUYU HİZMETİ DE KESİNTİSİZ ŞEKİLDE SÜRÜYOR

Bartın Belediyesi mahalleler ve mücavir alanlarda yaşayan vatandaşların sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere kavşak suyu hizmeti vermeye devam ediyor. Belediye Başkanı Cemal Akın konuyla ilgili açıklamasında, 2009 yılında göreve geldiklerinde kavşak suyu anlamında da büyük sıkıntıların yaşandığını ve her gün uzun kuyrukların oluştuğu çeşmelerin 3 günde bir aktığını belirterek kavşak suyu havzasında yaptıkları araştırma ve hummalı çalışmalarla suyu çeşmelerden her gün akıtıp halkın kaliteli ve sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. Akın açıklamasında, Kaman Köyü’ndeki havzasından itibaren oluşturulan hatlarla Orduyeri tepesindeki su deposuna gelen kavşak suyunu, oradan mahallelerde ve mücavir alan sınırları içerisinde yaşayan 100 binin üzerinde vatandaşa 175 kavşak suyu çeşmesi ve 3 su tankeri aracılığıyla ulaştırdıklarını belirterek bu çerçevede günde 500 ton su hizmeti verildiğini ifade etti. Başkan Akın, "Biz göreve gelmeden önce 3 günde bir akan kavşak suyunu çeşmelerimizden her gün akıtmaya devam ediyoruz. Çeşmelerimize ilaveten 3 adet tankerimizle de mahallelerimize kavşak suyu hizmeti veriyoruz. Kaman Köyü'nden Orduyeri deposuna, oradan da çeşmeler ve tankerlerimiz vasıtası ile kalitesinden hiç bir şey eksilmeden berrak şekilde halkımıza sunduğumuz kavşak suyumuz, 100 binin üzerinde vatandaşımızın içme suyu ihtiyacını karşılamaktadır.  Belediye olarak,  vatandaşlarımızın bu hizmetimizden de en güzel şekilde kesintisiz olarak istifade etmesi için ne gerekirse yapmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede son olarak Su İşleri Şefliğimize bağlı ekiplerimizle zamanla eskiyen ve kötü bir hal alan 120 çeşmemizi ve eskiyen su borularını yeniledik. Ayrıca arızalanan ve çeşitli sebeplerden dolayı kullanılamaz duruma gelen muslukları da düzenli olarak değiştirerek hem suyumuzun zayi olmasını hem de vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamadan istifade etmesini sağlıyoruz " dedi.

KAVŞAK SUYU PERİYODİK OLARAK ANALİZ EDİLİYOR

Belediye Başkanı Cemal Akın kavşak suyunun sağlıklı olduğunun yapılan analizlerlede belgelendirildiğini belirttiği açıklamasında, “Kavşak suyu, periyodik olarak incelenip analiz edilmektedir. Bu çerçevede her ay İl Halk Sağlığı Labaratuvarı’nda yapılan analizler neticesinde tüm sonuçların, 17.02.2015 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği’ne uygun olduğu rapor edilmiştir. Ayrıca Ankara Genel Halk Sağlığı Labaratuvarı’nda yapılan analizlerde de Kavşak Suyumuz mevcut yönetmelik değerleriyle uygun çıkmıştır” dedi.

‘HOŞ GELDİN BOYACI”YI İZLEDİLER

Belediye Başkanı Cemal Akın ve MHP Bartın Milletvekili Adayı Sezai Bilgin, “Hoş geldin Boyacı” isimli tiyatro oyununu tiyatro severlerle birlikte izledi. Başkan Akın, Antika Müzikevi Organizasyonunda İl Kültür Müdürlüğü Salonunda sahnelenen Erdal Özyağcılar ve Berna Laçin gibi ünlü isimlerin oynadığı tiyatro oyunu öncesinde ve oyuna verilen arada vatandaşlarla sohbet edip görüş alışverişinde bulundu. Belediye Başkanı Cemal Akın etkinlikle ilgili açıklamasında, Belediye olarak kültürel ve sanatsal etkinliklere her zaman büyük önem verdiklerini belirterek bu anlamda kentte gerçekleşen tüm etkinliklere katılım göstererek gerekli desteği verdiklerini söyledi.
Akın etkinlik sonunda,kente bir çok ilki getirerek sanatseverlerle buluşturduğunu ifade ettiği Antika Müzikevi sahibi Serdaim Erduran’la bir araya gelerek, kendisini kentte başarıyla gerçekleştirdiği organizasyonlar dolayısıyla kutladı.

FATİH KOLEJİ’NDEN CEMAL AKIN’A ZİYARET

Fatih KolejiYönetici ve öğrenci velileri, Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret etti. Makam odasında gerçekleşen ziyaret, Başkan Akın, Kolej Müdürü Nurullah Çetin ve Öğrenci velileri Mustafa Çiftçi, Mehmet Çelikkaya ve Hüseyin Orhan arasında samimi bir sohbet ortamında karşılıklı görüş alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın, misafirlerine belediye çalışmaları hakkında bilgiler vererek kentteki tüm kurum ve kuruluşlara olduğu gibi eğitim kurumlarına da belediyeyi ilgilendiren konularda gerekli desteği verdiklerini söyledi. Akın açıklamasında, “Nazik ziyaretiniz dolayısıyla teşekkür ederim. Belediye olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Bu sebeple her fırsatta eğitim kurumlarının yöneticileri ve okul aile birliği üyeleriyle bir araya gelerek eğitime, belediye imkânları çerçevesinde bulunabileceğimiz katkılar konusunda fikir alışverişleri yapıyoruz. Bundan sonrada imkânlarımız çerçevesinde gerekeni yapmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda Fatih Koleji içinde her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi istiyor saygılar sunuyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Alternatif Su
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ormancı 9 yıl önce

sana oyum helal olsun sayın başkanım