Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz

Belediye sınırları içindeki derelerin ıslahı için DSİ ile protokol imzalandı

Bartın Belediyesi ile DSİ arasında protokol imzalandı. Aladağ Mahallesi Kavallar Mevkii Subalığı Deresi Taşkın Koruma İnşaatı, Esentepe Mahallesi Esentepe Deresi, Tuna Mahallesi Hasandere, Taşköprü Sokak Deresi için çalışma yapıldığını ve Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalandığını belirten Belediye Başkanı Cemal Akın "Yaka selleri nedeniyle çok sayıda vatandaşımızın ev ve işyerlerine sel suyu giriyordu. Bu derelerin ıslahı için yaptığımız girişimler sonucu DSİ 23. Bölge Müdürlüğü ile protokol imzaladık. Projelere göre taşkın koruma tesisinin yapılacağı güzergahta gerekli taşınmaz mallar istimlak edilecek ve bu güzergahlarda mevcut alt yapı tesisleri kesişiyorsa gerekli röloksiyon çalışmalarını yapacağız ve güzergahı DSİ'ye teslim ederek taşkın koruma tesisinin yapılmasını sağlayacağız" dedi.

Derelerin ıslahı ile hem vatandaşların, hem de bozulan altyapı nedeniyle belediyenin uğradığı zararların ortadan kaldırılacağını belirten Başkan Akın "Uzun yıllardır sorun yaratan bu derelerin yaka selleriyle ortaya çıkardığı zararların ortadan kaldırılması ile ilgili belediyemizin gösterdiği çabalar sonucu inşallah yakın zamanda çalışmalarımız sonuç verecek" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M. GÜNERİ 12 yıl önce

Sayın Başkan,
Bartın Üniversitesinden başlayarak ana yola kadar aşırı yağmurların yağması ile yaka seli meydana gelmektedir. Vatandaşın ahırı, evinin bodrumu ve seraları su altında kalmaktadır. Bunun için Belediyenize dilekçe verilmiş ama dikkate alınmamıştır. Sizden ricamız dikkate alınmayan konun dikkate alınması mağdur olan vatandaşın mağduriyetinin giderilmesidir. Biliyorsunuz ki siz, biz varken varsınız Yanınız da yoksak yoksunuz onun için bizim mağduriyetimizin giderilmesini arz ediyoruz.

Avatar
muhammet 12 yıl önce

Acele karar vermeyin herşey birden olsun istiyorsunuz ama bu mümkün değil bartın sadece oradan ibaret değil herşeyin program çerçevesinde yapılması gerekiyor