Öne Çıkanlar Bartın Valisi KDMP Burcu Karalı Tiyatro Kastamonu TÜİK İsmail Toksöz Deniz KIRAL

Çalışmalar Bitince Böyle Olacak

Bartın Belediyesi projeleri ve yatırımlarıyla tarihi dokusu ve mimarisine sadık kalarak Bartın’ın çehresini güzelleştiren çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili Foto Galeriye Git

Birçok başarılı projeye imza atan Bartın Belediyesi, proje ve uygulamalarına yön verirken, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan aldığı görüş-önerileri değerlendirerek hareket ediyor.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yerel yönetimlerin görevlerini yerine getirirken halk ile istişare içerisinde bulunduklarını, 7’den 70’e tüm vatandaşların görüşlerine önem verdiklerini, başarılı olmalarında büyük önem taşıdığını ifade etti. Başkan Akın, “Her an vatandaşlarımız ile birlikte bir araya gelerek, belediye hizmetlerimiz hakkında bilgi alış verişinde bulunuyoruz.

Mahallelerimizde, sitelerde, parklarda, her yerde vatandaşlarımızla sohbet ediyor, çalışmalarımız hakkında bilgiler verip, önerilerini, taleplerini ve beklentilerini alıyoruz. Projelerimizi yaparken halkımızdan aldığımız güç ile başarılı işlere imza atıyoruz. Personelimiz ile birlikte kol kola girip yatırımlarımızı ve şehrimiz için önem arz eden işlerimizi yapıyoruz. İhtiyaç duyulan her noktada gerekli çalışmaları yürütüp, vatandaşlarımızın belediyecilik hizmetlerinden kaynaklı mağdur olmamaları için var gücümüzle çalışıyoruz. Bartın için büyük projeleri yaptıktan sonra sosyal donatılara sahip yaşam alanları oluşturuyoruz. Projelerimiz boy göstermeye başladı.  Bizlerin çalışma şekline yön veren tüm halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“GAZHANE KÜLTÜR PARKI’NDA ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR”

Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü projelerinden olan ve 21 Ocak 2017’de temeli atılan Bartın Belediyesi Gazhane Kültür Parkı’nda çalışmalar hızla devam ediyor Eski Ulaşım Hizmetleri Binasının bulunduğu alan Gazhane Parkı ile birleştirilerek toplamda 11 bin metrekarelik alanda yapılan Gazhane Kültür Parkı, proje tamamlandıktan sonra vatandaşlar ihtiyaç duyulan geniş bir yaşam alanına kavuşmuş olacak. Belediye Başkanı Cemal Akın çalışmaları son hızla devam eden kültür parkı ile ilgili yaptığı açıklamasında, “ Mevcut alan 5 bin metrekare iken Gazhane Parkı’nı da içerisine dahil ederek toplamda 11 bin metrekare alana oluşturacağımız ve çalışmaları devam eden kültür parkımız çok modern, Bartın’a yakışır, uzun süre hizmet verecek bir kompleks haline getirerek, kış aylarında da kullanılabilecek bir alan haline getireceğiz. İçerisinde, 2 bin 150 metrekarelik iki katlı kafe, kafenin hemen yanına bir platform yaparak, havuz ve içerisinde Bartın Çektirmesi koyacağız. Şehrimize ait sembolleşmiş eserlerimizin ahşap versiyonlarının da olacağı kültür parkı ile ilimize güzel bir eser daha kazandırmış olacağız. Vatandaşlarımız Bartın Irmağı ile Kozcağız’dan gelen ırmağın birleştiği ve 15 kilometre sonra denizle buluştuğu noktada, Gazhane Kültür Parkı’nda serbest zamanlarını değerlendirebilecekler. Projenin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“BARTIN TARİHİ KENT MÜZESİNDE YAŞATILACAK”

Bartın Belediyesi eski hizmet binasına yapılacak olan ve ihale aşaması tamamlanan Kent Tarihi Müzesi restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bartın’ın tarihi bu müzede yaşatılacak. 30 Ağustos 2017 tarihine kadar bitirilmesi planlanan ve yaklaşık 3 milyon TL’ye ihale edilen Kent Tarihi Müzesi, şehre ait yaşam şekli, etnografik eserler, tarihi eser niteliğinde belge ve bilgilerin yer alacağı modern bir müze olacak. Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı açıklamasında, “Kent Tarihi Müzesi ile ilgili çalışmalarımız 4 yılı aşkın süredir devam ediyordu. Restorasyon çalışmasıyla eski belediye binamızı özgün hale getirme çalışmalarımız sürüyor. Müzede, Bartın’ın sosyo-kültürel tarihi de olmak üzere 3 bin yıllık tarihi sergilenecek. Kent Tarihi Müzesi çalışmalarını yaparken yine aynı güzergahta bulunan Tarihi Şehir Hamamı ve Belediye Bahçesi’ni de projelendirerek yenileme çalışmalarımızı geçtiğimiz zamanlarda gerçekleştirmiştik. Bu üçgen içerisinde Kent Tarihi Müzesi’de özgün dış görünüşü ve zengin donanımıyla, şehrimize gelen yerli ve yabancı misafirlerin uğrak yeri haline geleceğini düşünüyoruz. Müze oluşturma çalışmalarında ilk olarak bina tarihçesiyle başlayacağız. Bartın’ın kronolojik tarihiyle ilk buraya girilecek. Bartın’ın demografik yapısı, coğrafi konumu, flora faunası hepsinin günümüze kadar olan kısmı Kent Müzesi içerisinde yer alacak. Müzemiz 4 kısımdan oluşacak. Zemin katında birinci ve ikinci sergi salonu, üst katta ise üçüncü ve dördüncü sergi salonları aynı zamanda da yönetim tarihi de yer alacak. Yönetim tarihi içerisinde valiler, belediye başkanları, milletvekillerine yer verilecek. Daha sonra kent ekonomisi ve mimarisi hakkında, el sanatları, geleneksel meslekler gibi eskiden olan bütün el emekleri, sanatsal değerleri birinci katta yer alacak. Burada amaç ziyaretçilerin Bartın’ın kültürü, ekonomisi ve günümüze kadar olan her şeyi gerek elektronik kiokslarla, maketlerle, canlandırmalarla anlatılacak. Son derece zengin içeriğe sahip olacak olan müzeyi Bartın’a kazandırıyor olmaktan son derece gururluyuz” dedi.

“HÜKÜMET CADDESİ DÜZENLENECEK”

Bartın Belediyesi iş programları kapsamında Hükümet Caddesi’nde doğal gaz çalışmalarına başladı. Cadde, doğal gaz, su, atık su, yağmur suyu hattı, elektrik ve telefon gibi alt yapı hizmetlerini tamamlandıktan sonra yeni yüzüne kavuşacak.  Belediye Başkanı Cemal Akın yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamasında, “ Kent Tarihi Müzesiyle birbirini tamamlayacak olan Hükümet Caddesi düzenleme projesinde yer alan birçok yenilik ile Hükümet Caddesi’nin siması değişecek. Cadde üzerinde orta boyutta 3 tane heykel yer alacak. Unutulmaya yüz tutmuş ağda satıcılarını konu alan ağdacı heykeli, simit satıcısı heykeli ve bakırcı-demirci heykeli yerleştireceğiz. Bizlere ait değerlerimize sahip çıkarak, gün yüzüne çıkartma çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“KARADENİZ KÜLTÜR YOLU BARTIN’DAN GEÇİYOR”

Belediye Başkanı Cemal Akın belediye olarak yaptıkları projeler ve yatırımlar kapsamında değerlendirdiği kültür yolu projesi hakkında bilgiler verdi. Akın, “ Yürüttüğümüz çalışmalar sonrasında Bartın’ı Karadeniz Kültür Yolu içerisine dahil ettik. Bununla ilgili olarak, Asma Caddesi’nden itibaren başlattığımız sokak iyileştirme, bahçe duvarları temizleme ve şelale ile Hamam Sokak üzerinde yer alan Tarihi Şehir Hamamı restorasyon çalışması, içerisinde Bartın tarihini anlatan fotoğrafların yer aldığı 50 yıl sonra yeniden düzenlenen Belediye Bahçesi, Kent Tarihi Müzesi, Hükümet Caddesi düzenleme çalışmaları, Kavaklı Caddesi Sokak İyileştirme çalışması ve Ebu’d-Derda Türbesini’de içine alan kültür yolu ile Karadeniz Kültür Yolu’na bağlandık. Yürüttüğümüz çalışmalarımızı, şehrimizin tarihi ve mimari yapısına zarar vermeden, titizlikle yürüterek kültür yolu üzerinde ne varsa canlandırmak istiyoruz. Bu kapsamda birçok tarihi çeşmelerimizi restore ederek, modern aydınlatmalarla görünür kıldık. Yine Orduyeri Mahallesi’nde küçük bir dibek taşını restore ettik. Tarihimizi yansıtan en ufak detayları göz ardı etmeden kazanmaya çalışıyoruz” dedi.

“KAYNARCA SPOR VE YAŞAM PARKI İHALESİ YAPILDI”

Bartın Belediyesince projelendirilerek ihalesi 11 Nisan 2017’de yapılan Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı içerisinde barındıracağı sportif, oturma ve bitkisel alanlarla Bartın’da ihtiyaç duyulan büyük bir eksikliği giderecek. Belediye Başkanı Cemal Akın ihale aşaması tamamlanan proje ile ilgili yaptığı açıklamasında, “ Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı ihalesini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Gerçekleştirilen ihale sonucu 2 milyon 661 bin lira ile projenin yapımına yüklenici firma tarafından başlanılacak ve sözleşmede belirtilen tarihte teslimi gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımızın ve şehrimize gelen yerli yabancı konukların serbest zamanlarını değerlendirebilecekleri Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı 720m2 kapalı, 230m2 açık alan üzerinde 2 katlı kafeteryası bulunan büyük bir alan olacak. Yine içerisinde 240m2 süs havuzu, 11X21 m. mini futbol sahası, 16X28 m. basketbol sahası, 12X21 m. voleybol sahası, 17X36 m. tenis kortu, 280m2 kaykay pisti, 570m2 buz pateni pistinin olacağı spor ve yaşam parkında aynı zamanda hizmet alanı, yürüyüş yolu, otopark, oturma ve bitkisel alanlar yer alacak. Gençlerimizin ve çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte kaliteli zaman geçirebilmelerine olanak sağlayacak olan kompleks halinde tasarlanan bu güzel alanın şimdiden Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“ÜST GEÇİT EYLÜL 2017’DE HİZMET VERECEK”

Bartın Belediyesi yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Hendekyanı Mahallesi İnönü İlkokulu önüne yapılacak olan üst geçit ihalesi 14 Nisan 2017 tarihinde yapıldı. Üst geçit yapılan ihale sonucunda 366 bin + KDV olarak yüklenici firma tarafından yapılacak. Başkan Cemal Akın konu ile ilgili yaptığı açıklamasında,” Bartın Belediyesi olarak öğrencilerimizin ve yayalarımızın can güvenliği için Hendekyanı Mahallesi İnönü İlkokulu, İnönü Ortaokulu ve 7 Eylül Anaokulunun olduğu bölgeye üst geçit yapmayı istedik. Üst geçidi projelendirerek, ihalesini gerçekleştirdik. İhale aşaması tamamlanan üst geçit 15 metre uzunluğunda, 5,5 metre yüksekliğinde, çelik konstrüksiyon olarak tasarlandı. Her iki tarafında da engelli vatandaşlarımız için asansör bulunacak. Ayrıca üst geçidin üzeri kapalı ve aydınlatmalı olacak. Eylül 2017’de hizmet vermeye başlamasını planlıyoruz” dedi.

“BAŞKAN AKIN DEĞERLENDİRDİ”

Belediye Başkanı Cemal akın, projeleri ve yatırımları hakkında yaptığı değerlendirmede, Bartın Belediyesi’nce yapılan tüm yatırımların peşin para ile,hiç borç yapmadan gerçekleştirildiğini, hali hazırda yapılması planlanan tüm projelerin paralarının hazır olduğunu vurguladı. Akın, “ Göreve geldiğimiz günden bugüne yaptığımız tüm yatırımlarımızı borç yapmadan gerçekleştirdik. Bu alışkanlıkla orantılı bir durum. Ben esnaflıktan gelen bir birey olarak kendi iş yaşantımda da borç yapmadım, yapmaktan kaçındım. Belediyecilik hizmetlerimizi yürütürken de bu düsturla hareket ederek yol alıyoruz. Dolayısıyla borcu olmayan, borç yapmayan bir belediye haline geldik. Şehrimize uyguladığımız tüm projeleri vatandaşlarımızın istifadesine sunmaktan son derece mutluyum. En nihayetinde belediyecilik hizmetlerimizi, projelerimizin her aşamasında kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve halkımızdan aldığımız önerilerden yola çıkarak yürütüyoruz” dedi. Başkan Cemal Akın, belediye hizmetlerinin aksatmadan yürüten tüm çalışanlarına teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Bartın Belediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mahalle sakini 7 yıl önce

sayın başkanım ; çalışmalarınızın iyi niyetli olduğu ve bartın'a bişeyler kazandırmaya çabaladığınızdan şüphemiz yok. ancak ilimizin yol,su ve trafik gibi çok önemli sorunları var. izale hattındaki arızalardan artık gına geldi her yıl tamir edilip sorun çözüldü deniyor ama aradan 5-6 ay geçiyor yeni bir arıza. bunun köklü bir çözümü yok mu ? yollar zaten içler acısı yamalar artık tutmuyor tamir edildi denilen yerler bikaç yağmur sonrası eskisinden daha kötü oluyor. gelelim tarfiğe zaten dar ve yetersiz yollarda trafikte ilerlemek oldukça güçken birde artık bu belediye otobüslerine çözüm bulma zamanı gelmedi mi ? kimbilir hangi tarihte belirlenen durak yerleri ve güzergahlar artık kesinlikle gözden geçirilmeli. yolcu kaçırmamak için son derece yavaş ilerleyen otobüsler birde olur olmadık yerlere konulan duraklar yüzünden zaten yavaş olan trafik akışını tamamen tıkamaktadır.sayın başkanım birde bu konulara eğilirseniz bartın daha da yaşanır bir hal alacaktır.

Avatar
başkana sorular 7 yıl önce

sayın başkanım ilk döneminizde asma köprünün yanına yaptığınız parkta in cin top oynuyor. o kadar masrafla şelale yapıldı dünyanın betonu döküldü falan. itibar eden yok. bu içinize siniyor mu?
birçok yol kenarına kaldırım yaptınız bazıları yol kadar geniş. standardı yok. bu kaldırımların çoğunun akarı olmadığından set görevi yapıp yağmurla gelen molozun yollara serilmesinden başka işe yaramıyor. belediyenin kaldırım işinde bile bir mühendislik estetiği gösterememesinin sebebi nedir?
proje önceliklerinizi ne belirliyor. park ve kaldırım mı bartının öncelikli sorunu yoksa trafik sıkışıklığı mı? kararı kim veriyor bilmiyorum ama bartında referandum yapın halka sorun bulvar, cadde mi yapalım park kaldırım mı diye. park seçeneğinin aldığı oy oranı gözlerinizi faltaşı gibi yapacaktır inanın.
misafirlerimize bartının trafik sıkışıklığının sebebini anlatamaz olduk. düz bir memlekette neden yol yok diyorlar. belediyeye yollarsak siz anlatır mısınız.
son olarak park yapmayın. park yapmayın...

Avatar
hakan 7 yıl önce

başkan sınıfta kalıyon bartın halkının oylarına sahıp cıkamadın erıyon baskan

Avatar
kocadede 7 yıl önce

olmamış, olmayacak. mümkünse bu belediye yönetimi kırdığı bozduğu döktüğü yerleri toplayıp onarım görevi devretmeli. beceremediler bu işi...

Avatar
vatandaş 7 yıl önce

beledıye baskanı cemal akın sehırclık anlamında yenı seyler yapmak yerıne yapılmısları rıza yalcınkayanın kente kazandırdıklarının anca rengını seklını degıstırmekle mesgul oluyor. oysakı bırılerının yaptıklarını degıstırmek yerıne bartına cok daha fazla seyler kazandırabılır

Avatar
Bartın74 7 yıl önce

güzel bir proje.ama eski belediye binasının arka caddesi de bir düzene girmeli.oradaki çirkin cafeler yerine sadece bir iki bank konulmalı.bu tenteli cafeler çok kötü bir manzara..

Avatar
kemerin delisi 7 yıl önce

çok kötü,eski belediyenın acığa çıkan taslar oyle kalmalı,ana caddede yuvarlak yuvarlak semboller neyin nesi,bartın a dışardan gelenlere sorsanız oraya kırmızı taşlı cadde diyor.daha sade olmalı iş işten geçmeden...

Avatar
Bartınlı 7 yıl önce

Sirk gibi olmuş,bi asaleti vardı caddenin bitmiş