Öne Çıkanlar Bartın Valisi KDMP İsmail Toksöz Burcu Karalı Tiyatro Kastamonu TÜİK Deniz KIRAL

Deprem Sergisi İlgi Görüyor

Bartın'da 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan Gölcük depreminin yıl dönümü dolayısıyla açılan Deprem adlı resim sergisi vatandaşlardan ilgi gördü.

İlgili Foto Galeriye Git

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Bartın Temsilciliği tarafından, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan Gölcük depreminin yıl dönümü dolayısıyla “Deprem” adlı resim sergisi açılışı Bartın Belediye başkanı Cemal Akın'ın katılımıyla açıldı. Belediye Başkanı Cemal Akın, Hükümet Caddesi’nde açılışı yapılan serginin ardından yaptığı açıklamada,

“17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminin üzerinden tam 19 yıl geçti. 19 yıl önce bu depremde; binlerce insan hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı, evsiz kaldı ve ülke ekonomisi ağır darbe aldı. Daha önceleri de yıkıcı pek çok deprem yaşanmasına rağmen, 1999'da olan deprem başta devletimiz olmak üzere inşaat mühendisliği ve inşaatla ilgili diğer tüm mühendislikler için bir milat olarak kabul edildi. Bu deprem; Yapı üretim süreci bileşenlerinin görev ve sorumluluklarını, deprem anında ve deprem sonrasında nelerin yapılması gerektiği gibi pek çok konudaki ihmallerimizi ve eksikliğimizi net olarak ortaya çıkardı. Bilinçli toplum olursak depremin zararlarından kurtuluruz. Deprem değil, tedbirsizlik öldürür” diyen Akın,

“Yaşananların unutulmaması ve tekrar yaşanmaması dileğiyle, yitirdiğimiz insanların acısını yüreğimizde yaşıyor ve bugün bir kez daha saygı ile anıyoruz"diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Gölcük Depremi17 Ağustos
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.