Eski Öğretmenevi Sosyal Hayata Kazandırılacak

BAŞKAN ESKİ ÖĞRETMEN EVİ BİNASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın defterdarlıkla yapılan takas anlaşması gereğince belediye himayesine geçen Öğretmen Evi binasında incelemelerde bulundu.

Akın’ın Kırtepe Mahallesi’ne bağlı Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Öğretmen Evi binasında gerçekleştirdiği incelemeleri Belediye Başkan Yardımcıları Erol Demirkoparanoğlu, Hasan Arınan, Hüseyin Taner Çetin ve daire müdürleri ile birlikte gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, Öğretmen Evi binasının ilk etapta imar durumunu inceleyip depreme dayanıklı olacak şekilde proje lendireceklerini belirterek binayı çocuklar ve kadınlar için hayata geçirmeyi planladıkları sosyal çalışmalar ve AB projeleri çerçevesinde değerlendireceklerini söyledi.

Akın açıklamasında, „Bartın Belediyesi olarak bir süre önce, Defterdarlık yetkilileri ile birlikte Kırtepe Mahallesi'ne bağlı Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsisli Öğretmen Evi binası ile Kemerköprü Mahallesi Arka Sokak'ta bulunan belediyemize ait 3 adet parselin takasını resmileştiren tapuları imzalamıştık. Bu çerçevede 1.114 metrekarelik 4 katlı Öğretmen Evi binası ile Arka Sokak’ta bulunan belediyemize ait 909 metrekarelik bir alan takas edilmişti. İlk etapta İmar yapısını inceleyip gerekli projelendirmeleri yaparak depreme karşı dayanıklı hale getireceğimiz bu binayı kadınlar ve çocuklarımız için sosyal projeleri ve AB Projelerini hayata geçirmek üzere hazırlayacağız. El sanatlarımızla ilgili faaliyetlerin ve meslek edindirme kurslarının da yapılabileceği kapsamlı bir tesis haline getireceğimiz bu binamızda imar anlamında gerekli tüm projeler hazırlanır hazırlanmaz tadilat ve dekorasyon çalışmalarına başlayacağız“ dedi.

Anahtar Kelimeler:
Öğretmenevi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali al 9 yıl önce

merak ettiğim konu şu;öğretmen evinin ön kısmı bartınspor için ücretli otopark haline dönüştürülmüştü.bartında başka bir yerde olmayan bu uygulama bina belediye tarafından kullanılmaya başladığında da devam edecek mi?