Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan

Kadir Gecesi'nde Kandil Tatlısı
Foto galeriye git
BARTIN BELEDİYESİ’NİN KANDİL GELENEĞİ KADİR GECESİ’NDE DE DEVAM ETTİ


Bartın Belediyesi tarafından her kandilde yapılan halka kandil tatlısı ikram edilmesi geleneği Kadir Gecesi’nde de devam etti. Teravih namazı sonrasında Hükümet Caddesi’ndeki eski belediye binası önünde gerçekleşen etkinlikte Belediye Başkanı Cemal Akın ile birlikte MHP İl Başkanı Sezai Bilgin ve Belediye Meclis Üyesi Recep Çömlek’te hazır bulundu. Belediye Başkanı Cemal Akın konuyla ilgili açıklamasında her kandilde olduğu gibi Kadir Gecesi’nde de vatandaşlara kandil tatlısı ikram ettiklerini belirtip tüm Bartın halkının kandilini tebrik etti. Akın açıklamasında “Belediye olarak her kandilde olduğu gibi Kadir Gecesi dolayısıyla da teravih namazı sonrasında vatandaşlarımıza kandil tatlısı ikram ettik.  Bu vesileyle bir kez daha tüm halkımızın Mübarek Kadir Gecesi'ni kutluyor bu gece yapılan tüm duaların kabul olması dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. Kadir Gecesi dolayısıyla belediye tarafından İki bin vatandaşa İrmik helvası ikram edilirken Hükümet Caddesi’yle eş zamanlı olarak Yalı Sevgi Parkı’nda ve Orduyeri Köprüsü başındaki çay bahçelerinde de ikramlar yapıldı.

BELEDİYE EKİPLERİNDEN ORDUYERİ MAHALLESİ’NDE YOĞUN MESAİ

Bartın Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında Orduyeri Mahallesi’nde başlatılan bakım ve onarım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın vatandaşların kentte yaşanan doğal olaylardan olabilecek en az seviyede etkilenmesi ve sıkıntı yaşamaması için ne gerekirse yaptıklarını söyledi. Akın açıklamasında, “Belediye olarak, alt yapıda ve üst yapıda düzenleme ve bakım çalışmaları yaparak daha güzel ve yaşanabilir bir kent oluşturma çabamızın yanında vatandaşlarımızın meydana gelen doğal olaylardan da en az seviyede etkilenmesi için ne gerekirse yapıyoruz. Ekiplerimizle şimdide geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında oluşan hasarları hızla ortadan kaldırırken ileride yaşanabilecek benzer bir olaya karşıda daha güçlü tedbirler alıyoruz. Bu çerçevede, Orduyeri Mahallesi'nde başlattığımız yol ve kaldırım bakım çalışmalarımızda aralıksız şekilde sürüyor. Şu an bir ekibimizde Kaynarca Caddesi'nde yaka seli sebebiyle hasar gören kaldırımları ve yağmur suyu kanallarını onarıyor” dedi.

BARTIN BELEDİYESİ SITMAYANI SOKAK’TA ALT YAPI TEDBİRLERİNİ ARTTIRDI

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Sıtmayanı Sokak’ta yağmur sularının birikmesini önlemek ve taşkın risklerini ortadan kaldırmak üzere çalışma başlattı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın mahallelerde özellikle şiddetli yağışlar esnasında vatandaşlara sıkıntı yaşatabilecek tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Akın açıklamasında, “Belediye olarak, mahallelerimizde vatandaşlarımız için hayatı kolaylaştıracak çalışmalar yapmaya ve sıkıntı yaşatabilecek tüm unsurları ortadan kaldırıp gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu çerçevede özellikle şiddetli yağışlar dolayısıyla taşkın ve su birikmeleri yaşanmasın diye aldığımız tedbirleri de arttırıyoruz. Şu an bu çerçevede bir ekibimizde Kemerköprü Mahallesi Sıtmayanı Sokak'ta yağmur sularının hızlı tahliyesini sağlamak için yağmur suyu hattı genişletme ve mazgal büyütme çalışmaları yapıyor. Bu tür çalışmalarımız mahallelerimizin ihtiyaç duyulan her noktasında devam edecek” dedi.

BARTIN BELEDİYESİ SU ARIZALARINA ANINDA MÜDAHALE EDİYOR

Bartın Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle mahallelerdeki su şebekesi mesken hat ve bağlantı noktalarında yaşanan arızalara anında müdahale ederek vatandaşların su sıkıntı yaşamasına izin vermiyor. Belediye ekipleri son olarak Karaköy Mahallesi ve Orduyeri Mahallesi’nde meydana gelen patlak ve arızalara da aynı şekilde hızla müdahale etti. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın konuyla ilgili açıklamasında, mahallelerde alt yapıda ve üst yapıda ihtiyaç duyulan tüm çalışmaları yaptıklarını belirterek alt yapıda yaşanan arızaları ise vatandaşlara sıkıntı yaşatmadan süratle onardıklarını söyledi. Akın açıklamasında “Mahallelerimizin alt yapı ve üst yapı gereksinimleri kapsamında mesken su hatlarında inşaat çalışmaları, ağır tonajlı araçların geçişi, boruların kullanım ömrünün dolması gibi sebeplerden dolayı yaşanan arızaları da hızla onarıyoruz. Bu çerçevede, Karaköy Mahallesi'ne bağlı Kadıoğlu Sokak ve Orduyeri Mahallesi'ne bağlı Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde yaşanan su patlaklarına da süratle müdahale edip arızaları vatandaşlarımıza su sıkıntısı yaşatmadan onardık. Vatandaşlarımızın hizmetlerimizden kesintisiz şekilde faydalanması için ne lazımsa yapmaya devam ediyoruz” dedi.

İHH İNSANİ YARDIM VAKFI BELEDİYE BAŞKANI CEMAL AKIN’I ZİYARET ETTİ

İHH İnsanı Yardım Vakfı Yönetici ve il temsilcileri Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret etti. Makam odasında gerçekleşen ziyarette Mavi Marmara Derneği Başkanı ve İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yılmaz ile il temsilcileri Veysel Yurtbay ve Kerim Akkaya Belediye Başkanı Cemal Akın’ı kentte gerçekleştirmeyi planladıkları iftar organizasyonuna davet ederek katkıları dolayısıyla teşekkür ettiler.  Samimi ve sıcak bir diyalog ortamında karşılıklı bilgi alışverişi ve sohbet şeklinde süren ziyarette Belediye Başkanı Cemal Akın İHH İnsani Yardım Vakfı’nın çok önemli bir amaca hizmet ettiğini belirterek belediyeyi ilgilendiren her konuda her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Akın konuşmasında, “Nazik ziyaretinizle bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederim. Öncelikle sizleri, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak böyle anlamlı ve önemli bir amaca hizmet ettiğiniz için tebrik ediyor çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar diliyorum. Bu bağlamda Belediye olarak vakfınıza, imkanlarımızda elverdiği sürece, üzerimize düşen her konuda gerekli desteği vermeye ve her zaman yanınızda olmaya hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum” dedi.

BARTIN BELEDİYESİ YOLLARDA ÖZEL ARAÇLARLA TİTİZ TEMİZLİK YAPIYOR

Bartın Belediyesi mahalle yollarını titiz temizlik yapan özel araçlarla temizliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın özellikle yağışlı havalar sonrasında yapılan yol ve kaldırım yıkama çalışmalarıyla yağmur sularının taşıdığı taş ve toprak gibi atıkların tortu halde birikip hem görüntü kirliliği hem de sağlık riski oluşturmasını önlediklerini söyledi. Akın açıklamasında,” “Belediye olarak hem görüntü kirliliğini oradan kaldırmak hem de sağlık risklerine tedbir almak üzere mahallelerimizin yol ve kaldırımlarını yıkayarak temizlemeye devam ediyoruz. Şu an Cadde ve Sokaklarımızda yol ve kaldırım kenarlarında biriken kirliliği ortadan kaldırmak için fırçalı ve sulu sistemle çalışan özel araçlarımızla titiz temizlik yapıyoruz. Bu çalışmamız da tüm yollarımızda gerçekleşecek” dedi.

BARTIN BELEDİYESİ YOL DÜZENLEME ÇALIŞMALARINDA HIZ KESMİYOR

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler iş makineleriyle mahalle yollarında yol düzenleme çalışmaları yapmaya devam ediyor. Ekipler son olarak Orduyeri Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nin Çağlayan Mevkii’nde bulunan yolları bakıma aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın yollarda inşaat ve alt yapı çalışmaları, şiddetli yağışlar ve yaka selleri sonrasında oluşan hasarları yollara fuller malzemeler serip iş makineleriyle tesviye ederek ortadan kaldırdıklarını söyledi.
Akın açıklamasında “Yol düzenleme çalışmalarımıza ara vermeden devam edyoruz. Bu çerçevede Orduyeri Mahallesi'ne bağlı Fatih Sultan Mehmet Caddesi ve Çağlayan mevkiindeki yolları da iş makinelerimiz ve fuller malzemelerle tesviye ederek vatandaşlarımıza sıkıntısız ulaşım sağlıyoruz. Çalışmalarımız buradan sonra mahallelerimizin ihtiyaç duyulan her noktasında devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
Cemal Akın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.