Karla Mücadele Ekipleri Hazır

Bartın Valisi Nusret DİRİM başkanlığında, İlimiz genelinde karla mücadelenin başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için, karla mücadele çalışma programını ve alınacak tedbirleri belirlemek üzere 2017-2018 kış programı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Valilik Çeşmi-Cihan Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamları, İl ve Belde Belediye Başkanları, Kolluk Kuvvetleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İl Müdürleri, Karayolları, Devlet Su İşleri, Orman İşletme ve Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Telekom Müdürlüğü, Enerjisa temsilcileri, Bartın Şöforler Odası ile Karayolları Yük Taşıma Kooperatifi yetkilileri katıldı.

Toplatıda Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin ÖZENDİ tarafından 2017-2018 Kış Programı ile ilgili kar ve buzla mücadele çalışmaları kapsamında slayt sunumu gerçekleştirildi.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı Bartın ve Cide (Bir Kısmı) Şubelerinin Bartın İl Sınırları dahilinde kar ve buz mücadelesi yapılmakta olup Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü olarak İlimiz sınırları dahilinde 136 personel, 19 kamyon, 8 greyder ve 8 adet yükleyici ile toplam 294 km yolda kar ve buz mücadelesi yapılmakta bu çalışmalar sırasında Bartın İli sınırları içerisinde 870 Ton Tuz ve 1000 m3 tuza karışım agregası kullanılmak üzere stoklanmıştır.

Kış günlerinde seyahat edecek yol kullanıcılarının;

*Yola çıkmadan önce seyahat güzergahı hakkında, 0366 215 23 35 no lu telefondan veya ücretsiz ALO 159 hattından, ayrıca; KGM web sitesi www.kgm.gov.tr adresinden hizmete sunulan güzergah analizi programı ile yol kullanıcılarının en uygun güzergahı ve alternatifleri, kapalı ve çalışma yapılan yolları, yol ve hava durumunu, yol boyu tesislerini ve önemli yerleri internetten görsel olarak sorgulamaları,

*Araçlarında mutlaka zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları,

*Kış lastiği olmayan ve donanımsız araçlarla yola çıkıldığında özellikle rampalarda lastiklere zincir takmak için durulduğunda, araçların kayarak yolu kapattıklarına sıkça rastlanıldığı, Bu nedenle zincir takma işleminin rampalar başlamadan yani düzlük kesimlerde yapılması ve önceden tedbirler alınarak trafik güvenliğinin tehlikeye düşürülmemesi,

*Olumsuz hava şartları nedeniyle kapatılan yol kesimlerinde yola girmek için ısrarcı olunmamalı, mahsur kalan araçların şerit ihlali yapmadan bulundukları şeridi terk edilmemeli ve görevlilere yardımcı olmaları,

* Kar ve buzla mücadele araçları görüldüğü zaman yavaşlayıp dikkatli seyredilmesi gerektiği,

Sürücülerin Kar Yağışı Esnasında ;

*Araç takip mesafelerini artırmalı,

*Hızlarını azaltmalı,

*Trafik işaret ve işaretçilerine uymalı,

*Şerit ihlali yapmamalı,

*Buzlanma olan kesimlerde, çok daha tedbirli ve dikkatli olmalı,

*Hava, yol, araç ve psikolojik durumlar dikkate almaları, yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları,

*Direksiyon başında cep telefonu ile görüşme, sigara içme gibi dikkat dağıtıcı davranışlardan kaçınmaları ve görevlilerin önerilerine uymaları gerektiği kararlaştırılmıştır.

Vali DİRİM toplantının sonunda, kar ve buzla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ile ilgili şube şefliklerinde görev yapan personel ile diğer kurumların ve kolluk kuvvetleri ile sürekli diyalog halinde bulunması talimatını verdi.

Toplantı 2017-2018 kış döneminin herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmaksızın geçirilmesi temennisi ile sona erdi.

Toplantının ardından açıklamada bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, “İlimiz genelinde kış mevsimi nedeniyle alınacak tedbirleri görüşmek üzere Valimiz Sayın Nusret Dirim Başkanlığı’nda İlçe Kaymakamları, Belde Belediye Başkanları, Kolluk Kuvvetleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İl Müdürleri ve ilgili kurum müdürleri ile bir araya geldik. Yoğun kar yağışları, sel benzeri doğal afetler ve bunun gibi olağan üstü tüm durumlarda yaşanabilecek sıkıntıları ortadan kaldırarak can ve mal güvenliğini sağlamak üzere, olaylara en hızlı ve en etkili şekilde müdahale etmek amacı ile kurduğumuz Belediye Acil Hizmet Merkezi’nin (BAHMER) ile Kış Mevsiminde oluşabilecek olumsuzluk durumunda veya acil müdahale gerektirecek durumlar karşısında halkımıza en iyi şekilde hizmet vereceğiz. Ayrıca tüm kurumlarımıza da ihtiyaçları doğrultusunda ve imkânlarımız ölçüsünde gereken desteği vermeye hazırız.“ dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cide
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.