Meclis'in Mayıs Mesaisi Başladı

Bartın il Genel Meclisinde Mayıs Ayı Toplantıları Başladı

Bugün saat 15:00’da özel idare meclis toplantı salonunda il genel meclis üyeleri Hikmet Özdilkural, İrfan Ekmekçi, Mustafa Güney, Murat Erfındık, Recep Regaip Bayraktar, Sefai DİKYURT, Hasan Karakurt, Ercan Uyan ve Orhan Çaça’nın katılımıyla İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem maddelerine geçmeden önce konuşma yapan Başkan Dursun şunları ifade etti; ‘Türkiye 24 Haziran'da sandık başında olacak ve bu seçimde ilkler de yaşanacak. Seçmen aynı anda hem Milletvekilleri hem de Cumhurbaşkanı adayı için oy verecek’ diyerek seçim sonrası Başkanlık sistemine geçişin ilk defa bu seçimlerle geçilecek olmasının ülkemize ve milletimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi. 24 Haziran seçimleriyle ilgili il genel meclisinde de bir değişimin ortaya çıktığını söyleyen Başkan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclis Üyemiz Savaş Buyurman’ın Milletvekilliği adayı olacağını ifade eden dilekçesini Meclis Başkanlığına verdiğini belirtti. Böylelikle meclisteki görevinden istifa etmesi sonucu kendisinden boşalan yere aynı partinin asil listesindeki sıradaki üyesi Şevket Aydıroğlu’nun davet edildiğini ve sürecin devam ettiğini söyledi.

Ayrıca Başkan Meclisimizde 4 yıl boyunca görev yaptıktan sonra bugün Milletvekili adaylığı nedeniyle aramızdan ayrılan Savaş kardeşimize başarılar, kendisine bu kampanya döneminde kolaylıklar diliyoruz dedi . 6 dönem meclisinin 4 yıllık süre içerisinde çeşitli nedenlerle 3 meclis üyesinde yenilenmeye gittiğini de ifade eden Dursun gerçekleşen bayrak değişimi ile yeni arkadaşlarımızla aynı anlayış içerisinde Bartınımızı büyütmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz dedi.

Devamında Mayıs ayında 5 gün sürecek olan meclis toplantılarımızda alınacak olan tüm kararların şimdiden Bartın'ımıza ve Özel İdaremize hayırlı olmasını diliyorum diyerek Nisan ayı meclis toplantılarının ardından ihtisas komisyonlarına havale edilen tüm dosyaların Meclis Başkanlığına ulaştığını, komisyon çalışmalarında büyük bir özveri ve gayretle çalışan başta komisyon başkanları olmak üzere komisyonlarda görev alan tüm meclis üyelerine göstermiş oldukları gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi. Yine Mayıs ayı meclisinde önemli gündem maddelerinin olduğunu, 13 maddeyle başlayan toplantıya ilerleyen birleşimlerde de ilavelerin olabileceğini söyledi.

Gündem maddeleri içerisinde köy yerleşik alanları ve civarı sınırlarının tespiti konulu dosyaların yoğunlukta olduğunu açıkladı.

Ayrıca 5302 sayılı yasa gereği her yıl Mayıs ayı meclis toplantılarında görüşülmesi zorunlu olan bir önceki yıla ait Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin hesabının görüşmelerinin yapılacağını belirtti. Bu kapsamda 40.012.345,40 TL olarak öz kaynak, 57.005.611,16 TL dış kaynak toplamda 97.017.956,56 TL olarak gelir gerçekleşmesi olduğunu, 35. 855.202,97 TL öz kaynak, 50.216.109,55 TL dış kaynak, toplamda 86.071.312,52 TL gider gerçekleşmesi yaşandığını söyleyerek tüm bu gerçekleşmelerin detaylarının ilgili komisyonlarda değerlendirileceğini ve yasa gereği Haziran ayı Meclis toplantısında kesin hesabın karara bağlanacağını ifade etti.

Devamında Meclis gündemine geçen Başkan, köy yerleşik alan ve civarı sınırları tespiti ile ilgili Kurucaşile İlçesi Elvanlar, Kanatlı ve Karaman Köylerinin dosyalarının karara bağlandığını söyledi.

Bir sonraki meclisin saat 15:00’ da gerçekleştirileceğini belirterek sözlerine son verdi.

Anahtar Kelimeler:
Kenan Dursun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.