Öne Çıkanlar Ak Parti Bartın Valisi KDMP LUCY Tekkeönü TÜİK İsmail Toksöz Fatih Mahallesi

Mücadeleye Devam

Bartın'da Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Sinan GÜNER  başkanlığında yapıldı.

Bağımlılık ile mücadelede kurumlararası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek, İl eylem planlarını hazırlamak, onaylamak ve uygulanmasını takip etmek ve değerlendirmek üzere oluşturulan “Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu” toplantısı Vali Sinan GÜNER  başkanlığında yapıldı.

Valilik 12 Divan  toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Cemal AKIN, Vali Yardımcısı V. Gökhan GÜRBÜZEROL, Kurucaşile Kaymakam V. Burak Bozkurt GÜRSES, Ulus Kaymakam V. Şükrü Alperen GÖKTAŞ, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Yavuz Selim KAPANCI, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İzzet TÜRK, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim KAYIŞ, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun KOÇ, kurul üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’nun Bakanlık olarak dün olduğu gibi bugün de, gençlerin yaşamını tehdit eden ve onları ölüme sürükleyen uyuşturucu ile mücadele konusunda önemli bir farkındalık ve gayretin içerisinde olduğunu her fırsatta dile getirdiğini söyleyen  Vali GÜNER,  ülke genelinde olduğu gibi kentimizde  de her türlü bağımlılıkla topyekûn mücadele edildiğini vurgulayarak, bağımlılıkla mücadelenin bir süreç olduğunu, bu sürecin ise sıfır tolerans ile yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

2018-2023 Uyuşturucu İle Mücadele İl Eylem planı doğrultusunda,  İl Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zonguldak Yeşilay Şubesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında  sunum yapılarak bilgi verildi.

Toplantıda sigara, alkol, uyuşturucu ve özellikle teknoloji bağımlılığı konularında kısa, orta ve uzun vadeli mücadele programlarının  yapılmasına ve bu bağlamda daha önce alınan tedbirlerin geliştirilerek uygulanmasına karar verildi.

Toplantının ardından açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise “Bartın Valimiz başta olmak üzere ilimizin asayişini sağlayan güvenlik güçlerimizle ve ilgili kurumlarımızla birlikte istişareli şekilde önlemlerimizi almaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Toplantı kurumlararası görüş ve öneriler sonrası  sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.