100 Yıllık Taş Değirmen Sel Sularına Teslim Oldu
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağmur, 100 yıllık su değirmenini kullanılmaz hale getirdi.

Zonguldak’ta sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur özellikle Muslu, Göbü beldeleri ile Alaplı’nın bazı köylerinde etkili oldu. Hasanlı Köyü’nde bulunan 100 yıllık su değirmeni de sel sularından nasibini aldı. Köylülerin un yapmak için kullandığı değirmen sel suları sebebiyle kullanılmaz hale geldi.

Değirmenin tekrar çalışması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Hasanlı Köyü Muhtarı Recep Tufan, “Çöplerin rastgele dereye atılması sebebiyle yağmur suları gelip değirmenin oradaki menfezde kalıyor. Su menfezi aşınca yol çöktü. Konuyu hemen kaymakam beye bildirdim. Sağ olsun kendisi geldi. Tüm imkanları seferber ettiler ve yolu trafiğe açtık. Bu yol aynı zamanda fabrika servislerinin yolu. 100 yıllık değirmen. Bölgemizde mısır ve buğday0yapılırdı. Hazır ekmek almazdık. Eskiden daha önemliydi. Bizim için hala önemli. Kısmen mısır ekiliyor. Biz burada mısırımızı un yapıp ekmek yapıyoruz. Tekrar açılmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Değirmende bulunan unlar ise sel sularına kapıldı.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.