9 kişiye, Cumhurbaşkanı'na hakaret davası
ANKARA Gar Meynanı'nda geçen yıl 10 Ekim'de meydana gelen bombalı terör saldırısından sonra Zonguldak'taki protesto eyleminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan attıkları iddia edilen 9 kişinin, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan tutuksuz yargılanmalarına başlandı.

Zonguldak 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklardan Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Zühal Engiz, Haber- Sen eksi yöneticisi İsmail Yıldız, emekli işçi Recep Adıgözel ve Bekir Atay, işsiz Hüseyin Karadağ ve üniversite öğrencileri Zülfikar Ali Samsum ile Suna Altındaş katıldı. Üniversite öğrencisi diğer 2 sanık ise katılmadı.

İddianameyi okuyan hakim, Ankara'daki bombalı saldırının ardından Zonguldak'ta değişik tarihlerde yapılan protestolarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan atan sanıkların, TCK'nın ilgili maddesine göre 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan yargılandıklarını hatırlattı. 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar savunlarında Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren slogan atmadıklarını, demokratik, ifade özgürlüklerini kullandıklarını söyleyerek beraat talep etti.

Hakim, sanıklara; hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini isteyip istemediklerini sordu. Sanıklar ise haklarında mahkumiyet hükmü kurulması durumunda hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasını istemedi. Duruşma, diğer iki sanığın dinlenmesi ve karar verilmesi için 5 Ekim'e ertelendi.

Demokrasi Platformu üyesi yaklaşık 40 kişilik grup adliye önünde toplanarak sanıklara duruşma girişinde ve çıkışında alkışlarla destek verdi. Kalabalık, duruşmanın ardından dağıldı.

DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.