Emniyet Kemerinin Önemini Simülasyon Aracıyla Daha İyi Anladılar
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Meslek Yüksekokulu ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kaza simülasyon aracı ilçeye getirildi. Beş kilometre hızla giden aracın takla attığı an neler yaşandığı ve emniyet kemerinin önemi vatandaşlara anlatılmaya çalışıldı.

Ereğli Eğitim Fakültesi Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman işletmeciliği 2. sınıf öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa kaza simülasyon aracını ilçeye getirdi. Proje kapsamında kaza anında emniyet kemerinin öneminin anlatılmak istendiği belirtilirken, otomobile binerek emniyet kemerli ve emniyet kemersiz takla atan birçok vatandaş, emniyet kemerinin önemli olduğunu bir kez daha anladıklarını ifade etti.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Kara, öğrencilerle birlikte düzenledikleri projenin amacında emniyet kemerinin önemini anlatmak olduğunu söyledi. Mustafa Kara konuşmasında, Bülent Ecevit Üniversitesi olarak son sınıf öğrencileriyle bir ders kapsamında bu projenin hayata geçtiğini belirterek şöyle konuştu: "Toplumumuz da trafik kazaları herkesin bildiği üzere çok ciddi bir problem. Bu problem tabii ki ölümlerin ve yaralanmaların önüne geçmek adına emniyet kemeri çok önemli bu bilincin kazandırılması çok önemli. Özellikle projeye başlarken arkadaşlarla yaptığımız toplantılarda bizim kazaların ölümlü ve yaralamalı kazaların dörtte üçünü yani yüzde 75’inin şehir içinde meydana geldiğini gördük. Dolayısıyla bu anlamda maalesef toplumumuzdaki bilinç düzeyi istenilen seviyede değil." Alt yapı çalışmalarında belki geçen yıllara göre nispeten güzel çalışmalar yapıldığını anlatan Kara, "Ama özellikle emniyet kemeri bizim üzerinde durmak istediğimiz konu. Bu kapsamda arkadaşlarla yapılan toplantılarda öyle bir fikir çıktı. Sağolsun ilçe emniyet müdürümüz, trafik şube büro amirimiz bize yardımcı oldu. O şekilde hayata geçti. Tamamına yakını özellikle iki şekilde biliniyor. Bir emniyet kemeri takılmış şekilde diğer taraftan emniyet kemerinin olmadığı durumlarda. Aradaki fark emniyet kemeri takılı olduğu zaman hissediliyor ama takılmadığı durumlarda çok daha net inen herkesin ısrarla üzerine basarak söylediği mutlaka emniyet kemerinin takılmasının önemi. Bu simülasyon aracı 5 km hıza göre olayları simüle ediyor. Dolayısıyla 5 km hızda insanlar bir yerden bir yere çok fazla kullanmıyor eğer trafikte bir tıkanıklık söz konusu değilse. Şehir içinde hız limitlerine bakıldığı zaman bile olası kazalarda ciddi problemlerin yaralanmaların araç içerisindeki savunmaların önüne geçen çok önemli bir kural. Bu kurala da herkesin uymasını tavsiye ediyoruz arkadaşlarımızla birlikte."

Proje öğrencilerinden Atilla Yüksel de, ülkemizde emniyet kemeri takma alışkanlığının fazla olmadığını belirterek şunları söyledi: "Biz bir proje kapsamında çalışma yaptık. Halkımızda görüldüğü gibi buna ilgi duyuyor. Bu şekilde bu projeyi çoğaltırsak eğer halkımız daha da bilinçlenecek. Bu konuda bilgilendirirsek eğer daha bilinçli hareket edip geleceğe daha iyi bir aktarılma sağlayacak. Hem kültürel gelişim hem de sosyal çevre gelişimi açısından küçüklerimize ve büyüklerimize örnek olmalıyız. Sonuçta küçüklerde geliyor alttan büyüklerimiz ne kadar davranışlı ve tutarlı olursak küçüklerimiz de o kadar örnek alır. Bunu her açıdan böyle değerlendirebiliriz. Yaptığımız bu proje için çok mutluyuz. Halkımızı bilgilendirdiğimize inanıyoruz."

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.