Jandarma Plaja İndi
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Jandarma Bölük Komutanlığı’na bağlı ekipler belediye plajında vatandaşları özellikle Karadeniz sahillerinde sıkça görülen ve boğulmalara neden olan çeken akıntı hakkında bilgilendirme yaptı.

Kdz. Ereğli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı’na bağlı ekipler Ereğli Belediyesi plajında vatandaşları çeken akıntı hakkında bilgilendirdi. Karadeniz sahillerinde her yıl 10’larca kişinin ölümüne neden olan çeken akıntıyı slayt gösterisinin yanı sıra el ilanları ve araçların camlarına konulan broşürlerle anlatan jandarma ekipleri, cankurtaran bulunmayan bölgelerde denize girilmemesini istedi. Jandarma ekiplerine destek veren Kdz. Ereğli Belediyesi Plajı Cankurtaran sorumlusu Yıldıray Ağar, bölgede bu yıl 70 civarında boğulma olayı yaşandığını bunlardan birinin ölümle sonuçlandığını söyledi. Vatandaşları çocuklarını denizde yalnız bırakmamaları, yüzme bilmeyenlerin fazla açılmaması ve tehlike anında kendilerini uyarmaları gerektiğini ifade eden Ağar, jandarma ekiplerinin de sık sık plajlar bölgesine gelerek gerek tabelalar, gerekse bilgilendirici ve uyarıcı broşürlerle vatandaşları uyardığını söyledi. Yapılan açıklamaların ardından jandarma ekipleri plajdaki vatandaşların yanlarına inerek kendilerini çeken akıntı ve boğulma anında yapılması gerekenler hakkında bilgi içeren el broşürleri dağıttı.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.