Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

Kdz. Ereğli’yi Sel Vurdu
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde aşırı yağışlar sele neden oldu. İlçede Kabasakal Deresi’nin taşması sonucu çok sayıda evi su bastı, araçlar sel sularına kapıldı.

Kdz. Ereğli ilçesinde dün akşam saat 18.00 sıralarında başlayan sağanak yağış gece boyunca devam edince sele neden oldu. İlçede ilk yağmur sonrası ilçe merkezindeki dükkanları su basarken, sabah saatlerinde ise Kepez ve Kavaklık Mahallesi’nden geçen Kabasakal Deresi taştı. Derenin taşması sonucu yol kenarlarında bulunan çok sayıda araç sel sularına kapıldı. Bazı otomobiller bulunamazken, suların çekilmeye başlaması ile bazı araçlar da vatandaşların kendi imkanları ile kurtarıldı. Sel suları altında otomobilleri sel suları altında kalan vatandaşlar ise araçlarını iple bağlayarak sel sularına kapılıp girmesini önlemeye çalıştı. Kabasakal deresi etrafında bulunan 50’nin üzerinde vi ise su bastı. Evlerinde mahsur kalan çok sayıda aile itfaiye ekipleri tarafından merdivenle alındı. Sel sularının yükselmesi sonrası korku dolu anlar yaşayan yaşlı ve çocukları itfaiye ekipleri kurtararak teselli etmeye çalıştı. Kdz. Ereğli Belediyesi’ne ait düğün salonunda çalışan 5 kişi de sel nedeniyle içeride mahsur kaldı. Sel sularının düğün salonun etrafını sarması nedeniyle içeride mahsur kalan düğün salonu çalışanlarını itfaiye ekipleri kurtardı.

İlçede yaşanan sel nedeniyle kriz masası oluşturuldu. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlara Kdz. Ereğli Belediyesi, AFAD, 112 sağlık görevlileri ile polis ekipleri yardım etmeye çalışıyor. Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş gazetecilere yaptığı açıklamada ilçede beklenmeyen bir afet ile karşı karşıya olunduğunu söyledi. Ateş “Kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Bir ihbar daha aldık o tarafa geçiyoruz. Şu anda kaç evi su bastığı ile ilgili bir tespit yapamadık. AFAD Müdürümüz ile de görüştük, onlar da geliyor. Araç sayısını da tespit edemedik ama dereye düşen araç sayışı da bir hayli fazla” dedi.

Kdz. Ereğli ilçesinde Kışla Sanayi Sitesi’nde 10’larca dükkanda rögarların tıkanması nedeniyle sular altında kaldı. Kırsal bölgelerdeki bazı derelerde de su taşkınları meydana geldiği ancak herhangi bir zayiat olmadığı öğrenildi.

İlçede sel bölgesinde çalışmalar devam ediyor.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.