Maden Ocağında Patlama: 1 Ölü, 3 Yaralı
Maden Ocağında Patlama: 1 Ölü, 3 Yaralı

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde, kaçak maden ocağında meydana gelen patlamada 3 işçi yaralandı, 1 işçi ocakta mahsur kaldı.

Patlama, saat 16.30 sıralarında Ayiçi Mahallesi'nde ruhsatsız işletildiği iddia edilen kömür ocağında meydana geldi. Ocakta, iddiaya göre 'patos' denilen patlayıcı madde ile galeri açma çalışması yapılırken patlama meydana geldi. Maden işçileri Bekir Çiftçi, Şaban Çiftçi ve Murat Karakuş, ocaktan yaralı olarak çıktı. Naci Çiftçi ise ocaktan çıkamadı. Hafif yaralı olan Bekir Çiftçi'ye, olay yerine gelen ambulansta müdahale edildi. Bekir Çiftçi, daha sonra gelen polis aracına bindirildi. Diğer işçiler Şaban Çiftçi ve Murat Karakuş ise ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İŞÇİNİN CESEDİ ÇIKARILDI

Patlama meydana gelen kaçak maden ocağında mahsur kalan maden işçisi Naci Çiftçi'nin cesedine ulaşıldı. Ocağa giren TTK tahlisiye ekibi, yerin yaklaşık 60 metre altındaki patlama alanında açıkta bulunan Naci Çiftçi'nin cesedini ocaktan çıkardı. Patlamanın etkisiyle yaşamını yitiren Çiftçi'nin cesedi, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Patlamanın kesin nedeninin, olay yerinde yapılacak incelemeden sonra belirleneceği belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

OCAK SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

1 işçinin öldüğü, 3 işçinin yaralandığı patlamanın meydana geldiği kaçak maden ocağının sahibi olduğu iddia edilen Caner Ç., polis tarafından gözaltına alındı. Caner Ç., ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci de olay yerine gelerek kazayla ilgili bilgi aldı.

1 YIL ÖNCE ÖZEL MADEN OCAĞINDAN EMEKLİ OLMUŞ

Maden ocağındaki patlamada ölen 3 çocuk babası Naci Çiftçi'nin 1 yıl önce özel bir maden ocağından emekli olduğu öğrenildi. Çiftçi'nin emekli maaşı yetmediği için kaçak ocakta çalışmaya başladığı belirtildi.

Yaralanan madencilerden 19 yaşındaki Şaban Çiftçi'nin ise Naci Çiftçi'nin oğlu olduğu öğrenildi. Gözünden yaralanan Şaban Çifçi, kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Sağlık durumları iyi olan diğer yaralılar eniştesi Bekir Çiftçi ve Murat Karakuş'un ise tedavileri sürüyor.

DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.