Bartin.info Haber

Şehitlikte boy boy foto çektirenler, nerdesiniz?

Güncel

Demirciler Mahallesi Muhtarı Şeref Lülleci, vatani görev için Kütahya'dan 1962 yılında Bartın’a gelen ve şehit olan bir askerin mezarının bakımı için yetkilileri göreve çağırdı.

Demirciler Mahallesi Muhtarı Şeref Lülleci, vatani görev için Kütahya'dan 1962 yılında Bartın’a gelen ve şehit olan bir askerin mezarının bakımı için yetkilileri göreve çağırdı.
İlgili Foto Galeriye Git


Geçtiğimiz günlerde eşi ile birlikte şehitleri ziyarete giden Demirciler Mahallesi Muhtarı Şeref Lülleci, şehitliğin hemen yakınında bulunan Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Demirbilek Köyünden olan ve 1962 yılında Bartın’da şehit düşen Kazım Aydın’ın bakımsız mezarını görünce yetkilileri göreve çağırdı. Lülleci, bugün şehitliğe giderek mezarın temizliğini yaptı ve tekrar yetkililere seslendi.

Bartın şehir mezarlığında unutulmuş bir şehit

Demirciler Mahallesi Muhtarı Şeref Lülleci sosyal medyadan yaptığı açıklamayla gündeme getirdiği açıklamasında; "Dün eşimle birlikte şehitleri ve mezarlığı ziyaret edelim dedik.ancak bir manzara bizi şok etti...asri mezarlığında kabri bulunan Kütahya ilimizin tavşanlı ilçesi Demirbilek köyünden Kazım Aydın'ın kabrini gördük. Askerlik vazifesini ifa ederken 1962 yılında şehit düştüğünü tahmin ettiğimiz ve Pelikan eratı tarafından kabri yapılmış, hem de diğer şehitlerimizin kabrinden 5 metre uzaklıkta... Mezar taşı kırılmış ... Etrafı yosun tutmuş, üzüldüm. Ama asıl üzücü olan ne biliyor musunuz? 5 metre sağ tarafında şehitlerimiz olupta bu şehidin mezarını bilmemeleri, hani konuşunca mangalda kül bırakmayan bayrakları sararmış değiştirin dediğimizde "siyaset yapıyorsunuz diyenler" haberiniz var mı acaba bu şehitten ? Şehit kabirlerinin sahibi bu millet ve bu milletin yetkilileri de bakımından ve onarımından sorumludur.

Rahmetli şehidimiz Kazım Aydın'ın şehitlik hikayesi nedir? Vatan vazifesini ifa ederken şehit olduğunu tahmin ettiğimiz Kazım Aydın neden memleketine değil de Bartın Şehitliğine defnedildi? Ailesi tarafından devletimize emanet edilen evlatlarının kabrinin bu şekilde olduğunu bilseler üzülmezler miydi?s Sorumlular!! Bilmiyorduk olamaz çünkü bileceksiniz kaydını tutacaksınız mezarları onaracaksınız. Ve dahi şehit kabirlerini göreviniz gereği ziyaret bakım ve onarımını yapacaksınız! Eğer siz bu kabirlere sahip çıkarsanız işte o zaman vatan sağ olacaktır... Bu konulara duyarlı belediye başkanımız bunu duyduğunda sorumlu devlet erkanı ile görüşüp gereğini yapacaktır." demişti.

Lülleci şehitliğe giderek mezarlığın temizliğini yaptı. Lülleci yaptığı paylaşımda; "Unutulan şehidimizin mezarlık temizliğini yaptık, kanını verdiği bayrağımızı da kabri yapılıncaya kadar astık.. İnşallah tez zamanda kabir bakımı da yapılır. Takipçisiyiz... Şehidini unutan vatanına nasıl sahip çıkabilir? Şehitleri anma gününde boy boy foto çektirenler nerdesiniz?" diye sordu.

Yorumlar (1)

MEHMET ŞİMŞEK 6 Yıl Önce

sayin muhtarimiza teşekkür ederiz hassasiyetinden dolayı.bu utanç bize yeter.yetkilileri uyarmak ta bir vatandaşlık borcudur.buradan sesleniyorum.eğer yetkililer ilgisiz kalırsa şahsen ben mezarın bakım ve tadilatını yaptırmak istiyorum.demirciler mahallesi muhtarını arayacağım.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.