Bartin.info Haber
2013-05-08 09:55:40

MEŞHUR KÖFTECİ

Bartınlı Gurme

tarimbilisim@yahoo.com.tr 08 Mayıs 2013, 09:55

Tanıtacağım yeni mekân Bartın’ın eski bir lokantası. Bartın'da yaşayan birçok kişi muhakkak uğrayıp yemeklerinden tatmıştır. Bir şekilde yolu düşmeyenlere tanıtmış olalım. Mekan "Meşhur Köfteci" olarak biliniyor. Bir aile işletmesi karı-koca ve oğulları bu mekanda hizmet veriyor. 29 Yıldır Bartınlılara bu güzel ve özel lezzetleri sunuyorlar. Mekan alışılmış mekanlardan farklı olarak tabela isimi bulundurmuyor. Lezzetli yemekleri ve tecrübeleri bu özgüveni veriyor. Ayrıca Her yemek menümüzde bulunsun yerine az ama öz olsun, hep aynı kaliteyi ve lezzeti sunalım düşüncesiyle yola çıkılmış. Menülerinde mekanın anıldığı köfte gerçekten muhteşem. Meşhur köfteci ünvanı boşa alınmamış. Ne kadar farklı olabilir köfte işte diye düşünmüştüm köfteyi tadana kadar. Enfes köftenin yanında pilavda veriliyor ki gerçekten o da oldukça iyi hazırlanmış ve lezzetli. Köfte cacık ve piyazsız yenmez elbette. Cacık ve piyazda yılların deneyimi ile hünerle hazırlanmış. Menüde bulunan kadayıf hayatımda yediğim en lezzetli kadayıflardan. Kadayıfını da muhakkak denemelisiniz. Menüde bulunan kuru fasulyede en çok talep gören lezzetli ürünlerinden. Mekanda Bartın misafirperverliğini ve samimiyetini de tadmanız mümkün. Bartın'a ait eski fotoğraflar ve eski Bartın'a ait anıları burada görmeniz mümkün.

Yıllarca bozulmadan ve kendi tarzını ortaya koyarak hizmet veren mekana muhakkak uğramanızı öneririm. İnşallah Babadan oğula bu mekan ve lezzet yıllarca devam eder .

Bartınlı Gurme: tarimbilisim@yahoo.com.tr
İşletmeci: ZEHRA-MARUF SÖNMEZ
Mekan: Meşhur Köfteci
Adres: Çöme Konfeksiyon-Bıdık Konfeksiyon Karşısı

Yorumlar (14)

mesut 11 Yıl Önce

evet bende kadayıflarını her firsatta yerim.

bartınlı gurme ye öneri 11 Yıl Önce

sevgili gurme arkadaş. yazılarını takip ediyorum. işini önemseyerek ve severek yaptığın çok aşikar. bu yüzden tebrik ediyorum. yazı hayatı belki yeni başladı ama olsun. bence bir kitap hazırla bartının mekanları ile ilgili. geçtiğimiz sene tüyap kitap fuarında istanbulun gizli lezzet mekanları isimli kitap geçti elime. işin garibi bu kitabı 2 amerikalı turist 3 yılda hazırlamış. ve harika bir arşiv çalışması olmuş. böyle bir çalışma (yazılar gerçekten faydalı olacaktır zamanla) emin olun kültür müdürlüğü ve belediye sponsorluğunda yapılırsa çok tanıtıcı ve esnafa katkı sağalayan bir çalışma olacaktır. sizinde gurme kariyerinizde ciddi bir basamak olacaktır diye düşünüyorum. kitap detayı: boyut yayınevi kitap adı: istanbulun arka sokak lezzetleri yazarlar: ansel mullins vigal schliefer

Bartınlı gurme 11 Yıl Önce

merhaba,kucuk kizim hastahanede 5 gun yattiktan sonra döner yemek istediğinde gittiğimiz mekanda kesilmiş sepetteki döneri mikrodalgada işitip servis ettiler.kokusu bir yana dönerin sicak ateşte pişirilip getirilmesi gerektiğini işletme sahibine soylememize ragmen anlamak istemedi.yetkililere ilettik elbette.ogun gurmelik fikri doğdu bartin.info da bu imkani verdi.2 yil trt de gida sektörü konulu programa danişmanlik yaptım yazarlık ve gazetecilik,sanatla kamudaki işimden vakit buldukça ilgileniyorum.oneriniz icin tesekkurler.iyi mekanlari tanitmak daha iyiye yönlendirmek asil amcimiz.saygilar ve sevgiler...

;) 11 Yıl Önce

başarılarınızın devamını dilerim... bu işler gönül işi... insanlara boş işmiş gibi gelsede bir süre sonra ciddi zaman ve emek isteyen bir iş. temizlik hijyen sağlık insan sorumluluğu gibi konularda çok duyarsız ve ne bulursa yiyen, sorgulamayan, lezzet vb gibi kıstasların yanında kültürel ve sosyal önemi de olan yaptığınız çalışmada başarılarınızın devamını dilerim. okuyucu ve tüketici olarak takipteyiz ;)

köfte-piyaz 11 Yıl Önce

köfte-piyaz bende bayılırım olsada yesek

Editör taraflı davranıyor 11 Yıl Önce

bu yazı yemek üzerine olduğuna göre okuyucuların da yemekler üzerine yorum yapma hakkı vardır. resimdeki kadayıf ve kurufasülyenin yazıda anlatıldığı kadar lezzetli görünmediğini yazmıştım. editör yorumumu beğenmedi ki yayımlamamış. madem tarafsız davranamıyorsunuz neden habercilik yapıyorsunuz? ayrıca şunu da ekleyeyim bartında yemek yenecek adam gibi bir mekan yok, ne pideler lezzetli ne köfteler ne de kebaplar. dışarıdan bir misafirimiz gelse amasra dışında götürecek bir mekan yok (editör notu: fotoğraftan yemeğin lezzetli veya lezzetsiz olduğuna karar vermenizi anlayamadık açıkçası. mekana gidip bu lezzetleri tadıp buraya yorum yazarsanız memnun oluruz)

Bartinli gurme 11 Yıl Önce

damak tadı herkez için farklı olabilir resimde güzel görünmesi yada kötü görünmesi ile anlaşılmaz.tadın uzuvu dildir.fotoğraflar instagram adresimizde yayınlanırken renkelndirilme yapıldığı için biraz koyudur.bunuda açıklamak isterim.selamlar

maalesef öğrenemedik 11 Yıl Önce

zevklerin renklerin göreceli olduğunu ve tartışılmayacağını. lakin herkes kendi fikrini beyanda özgür olmalı. hakaret vs içermediği sürece yorumlar yayınlanmalı diye düşünüyorum. arkadaşın yorumunun içeriğine gelince. bartında yemek yiyecek mekan yok demek mekanlardan beklentiyle alakalı. ben alkollü ortamda yemek isterim yahut bi öğle arası kebap yemek isterim yahut sessiz sakin bir ortamda hafif aperatif birşeyler ararım. hepsinin alternatifi olabilir tercihlere göre değişebilir. arkadaşın tercihlerine göre bartında yokmuş demek ki... arkadaşın yorumuna dayanarak 1 yılın sonunda tanıttığınız her mekan aday olacak şekilde bence bir yarışma düzenleyin ve yılın mekanını seçin ve ödüllendirin. hem okuyucular gidip yemeğini tadıp havasını soluma imkanı bulur (oy vermek adına da olsa) hem de bir etkinliğin paydaşı olmak site-mekan-yazar-okuyucu için bir kaynaşma ortamı yaratır... son söz olarak yorumları elerken biraz daha geniş paye de düşünelim okuyucuları küstürmeyelim ;) sevgiyle...

veteriner hekim 11 Yıl Önce

bugün ziyaret ettim ve hayatımda yedığim en güzel piyazdı,ayrıca tatlısı evde büyük anneniz yapar ya yemeye doyamazsınız aynen öyleydi,köfte tam usta işi..

suat 11 Yıl Önce

köftesi lezzetli gerçektende .tekirdağ köftesine benzettim lezzet olarak.

doğukan 11 Yıl Önce

benimde sürekli uğadığım mekanlardan birisi.yemek çeşidi sayısı kısıtlı fakat yapılan yemekler çok leziz.nezih bir aile işletmesi.

SUAT BAYRAK 11 Yıl Önce

bartın da asıl sorun lezzet yada temiz yer olayı değil.dışarıdan gelen esnaf daha samimi bence .maalesef bartınlı olup yeni açılan yerle özellikle bir hosgeldini tebessümü bile çok görüyor.sıkıntı burada bence.güler yüz en tatlı yemektir.

ahmet 8 Yıl Önce

Bartin icin ogle yemeginde kofte veya kurufasulye yemek isteyen birisi icin en once tercih edilmesi gereken mekan

Fatma. 3 Hafta Önce

Kütahyalıyım. Bir gün gelip tatmak istiyorum güzellikleri. Başarınızın devamını diliyorum Allah yolunuzu açık etsin İnşaAllah. Bereketli kazançlar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.