Bartin.info Haber

Eğitim-Sen'e gözaltı şoku

Sivil Toplum

Eğitim Sen Bartın Şube Sekreteri Eran DÖNERTAŞ, EĞİTİM SEN Bartın Şube Başkanı Firuzan ÖZEN’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda yöneticinin gözaltına alındığını açıkladı. Bartın Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiperin sabah saatlerinde evinde yaptığı aramanın ardından Özen'in gözaltına alındığı öğrenildi.

Eğitim-Sen'den yapılan açıklama:

Bugün birçok ilde aralarında KESK MYK üyemiz Akman Şimşek’in ve EĞİTİM SEN Bartın Şube Başkanımız Firuzan ÖZEN’nin de bulunduğu sendikalarımızın MYK üyeleri, Şube Yöneticileri ve üyelerimize yönelik gözaltı operasyonu düzenlenmiş, bu operasyonlarda birçok ilde yüzün üzerinde arkadaşımız gözaltına alınmıştır.

Bizler KESK olarak, tarihimiz boyunca pek çok baskılara maruz kaldık. Birçok kez tutuklamalar, göz altıları gördük ama yılmadık. Şimdi de yılmayacağız. Mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Gün, KESK’e sahip çıkma günüdür.

Kamu emekçileri sendikal hareketinin kurucusu ve sözcüsü olan örgütümüzün yıllardır verdiği emek - barış ve demokrasi mücadelesini engelleme amaçlı bu saldırılara karşı, “SUSMADIK, SUSMAYACAĞIZ! DİRENECEĞİZ! BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!”

Bilinmelidir ki, KESK ve dostları emek ve demokrasi mücadelesini yükselterek her türlü hukuk dışı uygulamanın karşısında olmaya devam edecek, emek ve demokrasi güçleri için her geçen gün kararan bu tabloyu ortadan kaldırma mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

Gözaltına alınan, Bartın Şube başkanımız Firuzan ÖZEN’i ve arkadaşlarımızı her zeminde koruyup savunmaya devam edeceğiz. AKP hükümetinin faşizan politikalarına karşı duracak, zulmün ve zorbalığın efendileri önünde asla boyun eğmeyeceğiz.

Gözaltına alınan Şube başkanımız ve tüm arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Arkadaşlarımız hakkındaki hukuksuz gözaltı ve tutuklamalar son bulana kadar mücadelemiz devam edecektir.

Bu kararlılığımızı, emekten yana olan tüm dostlarımızla ve üyelerimizle birlikte haykırmak ve kamuoyuna duyurmak için, yarın (20.02.2013 Çarşamba) saat 17.00 de eski belediye binası önünde olacağız. Emekten ve Demokrasiden yana olan tüm dostlarımızı Basın açıklamamıza katılmaya davet ediyoruz.


Yorumlar (13)

Ayşe Şentürk 11 Yıl Önce

Osman kanat senin sıkıntı nedir?devletin sözcüsü müsün sen?

osman kanat 11 Yıl Önce

basın açıklamasında terör örgütü dhkp-c nin uzantısı olduğunuzu söylemeyi düşünüyormusunuz vatandaş gerçeği biliyor siz ne kadar saklasanızda...

Ayse 11 Yıl Önce

Sayin ayse sen bu devlette yasamaZ misin yani..

Cengiz ÖZSOY 11 Yıl Önce

eğitim sen bünyesinde pkk lı üniversite öğrencileri ne sahip çikin sonucu bu olur adaletin yerini bulmasını bekiyoruz.

apo cici değilde 11 Yıl Önce

terör sabıkalısı ve tutuklusu ahmet göven e neden bartın eğitim sen tarafından sahip çıkıldı ?

osman kanat kardeşim 11 Yıl Önce

devlet bundan 6 yıl önceki raporlarında öyle bir örgüt olmadığını beyan ediyor. şimdi nerden hortladı... ergenekon, dhkpc, kck balyoz vss... hepsi muhalifleri susturmak amacıyla düzenlenen oyunlardır... neden sencve muhalif olmayanlara hiçbir şey olmuyor... bugün bu gözaltılara alkış tutanların imralı görüşmelerine de alkış tuttuğunu düşündükçe kimlerin terörist olduğunu görmek zor olmuyor... okumadan araştırmadan bilmeden inandığıyla yargılamak bu ülkenin karakteri olmuş... senin suçun yok... satılmış medyanın suçu... nereye açsan muhalif herkes terörist... apo cici, nato cici, abd ortak vss... sokağa dökülen hangi topluluk sendika örgüt dernek varsa terörist... unutma bi gün bunlara göz yumanlara sıra geldiğinde savunacak kimseniz olmayacak... ha savunulacak bir durum da olmaz zaten... göz yumanlar biat edenler çünkü...

fatih sünger 11 Yıl Önce

dhkp-c nin bir kolu olan bir örgütten göz altına alınan bir şahsıyeti savunuyorsun birde basın açıklaması yapacam diye yandaş toplayacaksın . dhkp-c terör örgütü değil mi ? masum sivil kadın çocuk demeden eylem yapmıyor mu ? gençlerin akıllarına girip vatana millete anne ve babasına asi olmalarını sağlamıyor mu ? firuzan dediğiniz şahsıyet eğitime ne katkısı yaptıda hala onu savunuyorsunuz ? bir dikili ağacı var mı ki acep ? o basın toplantısında vatanı milleti ni seven bir kişi höyt dese bakalım oradan nasıl çıkacaksınız ? bartininfo yuda bu basin açiklamasini burada eksiz yayinladiklari için kiniyorum !!!!

kım bu kısı 11 Yıl Önce

me bu ya aykırı ıslerde hep bunlar, hep fıruzan v.s kısıler artık bıktık sızden kımseyı kandıramazsınız

Alper KAĞAN 11 Yıl Önce

gencleri fikren zehirlemenin sonucu bu olacakti elbet vatana millete ne faydaniz var hainlikten başka bartının bu gibi insanlardan temizlenmesini umut ediyoruz

misafir 11 Yıl Önce

ah firuzan hocam yazık etmişsin kendine.on numara insansın ama demekki kurtaramadın kendini bir çok şeyden.şimdi seni tanımayan bir çok kişi arkandan atıp tutuyor belki sana öfkeyle yaklaşıyor ama seni tanımadıklarından emin ol.yoksa dedim ya on numara insansın sen.allah yardımcın olsun.

on numara insana bak 11 Yıl Önce

örgüt sucundan ceza evine giren kişilerin mahkemesine gelip onlara destek veren insan mı 10 numara oluyor?

misafir 11 Yıl Önce

güzel kardeşim firuzan hoca insan olarak eşsiz birisidir.tanımayan bilemez tabii...öbür türlüsünü ben bilemem.eğer öyle bağlantıları varsa terör örgütü üyesiyse yargılanır ve bir sonuca ulaşılır muhakkak.suçludur suçsuzdur buna biz karar veremeyiz.bu işlere giren insanların kendilerini kurtarabilmeleri de zor.inşallah bir suçu yoktur.kaldı ki ülkemizde başbakanımız da yargılandı ve ceza aldı,hemde halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği için.sen şimdi inanıyor musun başbakanımızın bu suçu işlediğine? ama sonuçta haksız bir ceza aldı.demekki herkes aynı haksızlığa uğrayıp ceza alabilir.önemli olan bunları görüp insanlar daha yargılanmadan kendi kafamızdan cezaları kesmemek. düşene bir tekmede biz vuracaksak eğer ne gerek var bunca olaya...saygılarımla.

Hocaya bak 11 Yıl Önce

öğretmen bu çocuklarımızı bu gibi insanlara emanet ediyoruz... bu tarz bozuk zihniyetli insanlar eğitim öğretim kurumlarında olmamalılar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.