Bartın'ın Yüzkarası Davasında Yeni Perde

Bartın’da köpeğe cinsel istismar davasının 3’ncü duruşması yapıldı. Sanık M.D. söz konusu video kayıtlarının tekrar incelenmesini istedi.

İlgili Foto Galeriye Git

2021 yılının Temmuz ayında Bartın’da köpeğe cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile gözaltına alınan ve bir haftalık tutukluluk süresinin ardından adli kontrollü olarak serbest bırakılan M.D.’nin yargılamasına devam edildi.

Görülen 3’ncü duruşmada sanık M.D. tanıkların ifadelerini yalanlayarak, tanıkların husumetlileri olduğunu ifade etti.

Olay Bartın’da 2021 yılının Temmuz ayında meydana geldi. İddialara göre 66 yaşındaki M.D. isimli şahıs fındık tarlasında komşusunun köpeğine cinsel istismarda bulundu.

Aynı köyde ikamet eden komşular tarafından M.D’nin köpeğe cinsel istismar anları ise cep telefonu kamerası ile kayıt altına alındı.

Görüntülerin sosyal medya platformlarında paylaşılmasının ardından Jandarma ekipleri M.D.’yi gözaltına alınırken Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ile köpeğin sahibi M.D.’den şikayetçi oldu.

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekim tarafından muayenesi yapılan köpek ise sahibine teslim edildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen M.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir haftalık tutukluluk süresinin sonrasında M.D. adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

Olayla ilgili 14 Aralık 2021 tarihinde görülen ilk duruşmanın ardından bugün görülen duruşmada Sanık M.D. hakkındaki iddiaları reddederek, video kayıtlarının yeniden incelenmesini talep etti.

“Kabul etmiyorum”

3. Asliye Mahkemesinde 3’ncü duruşması görülen köpeğe cinsel istismar davasında, sanık M.D. tekrar hakim karşısına çıktı.

Dava konusu suçlamaları reddeden sanık M.D. söz konusu video görüntülerini kabul etmediğini ve görüntüyü çekenler ile aralarında bir husumet olduğu için kasıtlı şahitlik yapıldığını ifade ederek; Görüntü çeken kişiler ile aramda 60-70 metre uzaklık vardı. Benim cinsel organımı nasıl gördüler? Bu suçlamaları kabul etmiyorum.” Dedi.

Dava ertelendi

Sanık M.D.’nin avukat söz konusu görüntülerin tekrar incelenmesini talep ederek; Sanığın görüntülerini çeken komşularıyla husumetli olduğunu söylemek istiyoruz. Bize göre videonun incelenmesini istedik. O inceleme daha detaylı bir şekilde yapılsaydı. Tanıklardan biri donunu indirdi dedi, diğer başka bir şey söyledi. Görüntüler detaylı incelenseydi, bunların böyle olmadığı görülecekti. Sanığı iktidarsızlık yönüyle de değerlendirmek gerekir.” Dedi.

Duruşma sonunda hakim, video kayıtlarının incelenmesine karar vererek, köpeğe cinsel istismar davasını 30 Haziran 2022 tarihine erteledi. Mahkeme çıkışında Hayvaseverler derneği avukatları basın açıklaması yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.