Bilanço: 522 Kaza, 3 Ölü, 921 Yaralı
Bartın Emniyet Müdürlüğü, Karayolu Trafik Güvenliği günü ve Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bartın'da meydana gelen kaza istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı:

Trafik güvenliğinin sağlanması ve devam ettirilebilmesi amacıyla tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü Karayolu Trafik Güvenliği günü, bu günü takip eden hafta ise Karayolu Trafik Haftası olarak kutlanmaktadır.

Karayolu trafik haftasındaki amacımız, trafik güvenliği bakımından karayolunu kullanan yaya, yolcu ve sürücülerin dikkatini trafik olgusu üzerine çekerek, insanları duyarlı hale getirmektedir.

Dünya genelinde yollarda her yıl ortalama 1 milyon 240 bin kişi trafik kazalarında hayatını kaybetmekte olup, diğer ölüm nedenleri ile orantısal karşılaştırma yapıldığında trafik kazalarında ki ölümlerin 8. sırada yer aldığı gözlenmektedir. Acil önlem alınmazsa 2030 yılında trafik kazalarının, ölüm nedenleri arasında 5' inci sıraya yükseleceği öngörülmektedir.

Ülkemizde 19.389.570 adet tescilli araç, 26.231.202 adet sürücü bulunmaktadır. Maalesef 2014 yılı sonu itibariyle ülkemiz genelinde 338.510 adet trafik kazası meydana gelmiş bu kazalarda 2296 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 233.336 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Meydana gelen kazalarda milyonlarca liralık maddi kaybımız olmuştur.

İlimizde kayıtlı araç sayımız 44.140 adet olup sürücü belge sayımız ise 51.148 dir. İlimiz trafiğine günde ortalama 6 araç katılmaktadır. 2014 yılı sonu itibariyle ilimizde jandarma sorumluluk alanı dâhil 3 adet ölümlü trafik kazası meydana gelmiş 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 519 adet yaralamalı trafik kazasında 921 vatandaşımız yaralanmıştır.

Trafik kazalarında insan, araç, yol ve çevresinin faktörel etkileri çeşitli oranlarda olmakla birlikte, kazalara neden olan kusurlar içerisinde insan unsurunun payı %98'ler düzeyindedir. Bu düzeyi azaltmada önemli yöntemlerden birisi de eğitimdir.

Karayolu trafik güvenliği stratejisi ve eylem planı kapsamında İlimizde 3 ayda bir düzenli olarak kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile il planlama ve koordinasyon kurulu toplanmakta olup, alınan kararlar, ilgili birimlerimiz vasıtasıyla ivedilikle uygulamaya geçirilmektedir.

Bartın Emniyet Müdürlüğü olarak, trafik birimlerimizde istihdam edilen eğitimli personelimiz tarafından ilimizde meydana gelen trafik kazalarının azaltılması, kaza nedenlerinin ortadan kaldırılması için çalışmalar yapılmakta, özellikle de ilimizde gece ve gündüz gerek sabit, gerekse seyir halinde yapılan radarlı hız denetimi ile hızdan kaynaklı kazalar azaltılmaya çalışılmaktadır. Yapılan çalışmalara bağlı olarak 2014 yılında 2013 yılına oranla kazalarda gözle görülür azalma meydana gelmiştir.

Bu doğrultuda 2014 yılında 2919' u öğrenci 151' i sürücü olmak üzere toplam 3070 kişiye trafik eğitimi , 7 öğrencimize okul geçit görevlisi eğitimi verilmiş, toplam okul geçit görevli sayısı 139'a çıkartılarak trafikteki sorumluluk bilincine ilköğretim öğrencilerimizin katkıda bulunması sağlanmıştır.

"Trafik Kurallarına Saygı İnsanlığa Saygıdır." Sloganı öncülüğünde "Trafik sevgi, saygı ve hoşgörü ile güzeldir."

2014 yılında şehir içinde 192 yaralamalı kaza meydana gelmiş bu kazaların %43,8'i yayaya çarpma şeklinde gerçekleşmiştir.

Bartın Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza kazasız günler dileriz.

AJANSLAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.