Kozcağız'daki Cinayet Davasında Karar

BARTIN’a bağlı Uluköy köyünde Cuma namazı çıkışında otomobilden indirdiği amcaoğlu 69 yaşındaki Dursun Yiğit’i ruhsatsız tabanca ile öldürmekten yargılanan Osman Yiğit, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İlgili Foto Galeriye Git

Merkez'e bağlı Uluköy’de arazi anlaşmazlığı yüzünden kuzeni Dursun Yiğit'i tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Osman Yiğit, mahkemedeki iyi hali gözönünde bulundurularak 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ÇOK PİŞMANIM

Bartın'da görülen davanın karar duruşmasına, sanık Osman Yiğit (69) ile maktül Dursun Yiğit’in yakınları ve taraflarınn avukatlar katıldı. Duruşmada son sözü sorulan Yiğit, "Adalete karşı boynumuz kıldan incedir. Çok pişmanım." dedi. Mahkeme heyeti, Osman Yiğit'i mahkemedeki iyi hali göz önünde bulundurarak, 25 yıl hapis cezası çarptırdı.

İlgili Foto Galeriye Git

OLAY: BARTIN'ın Uluköy Köyü'nde oturan 67 yaşındaki Osman Yiğit, arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı kendisi gibi emekli madenci olan kuzeni 69 yaşındaki Dursun Yiğit'i tabancayla ateş ederek öldürüp kaçtı. Olay, saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Bartın'da oturan Dursun Yiğit, cuma namazını köyündeki camide kıldı. Namazın ardından otomobiliyle Bartın'a dönmek için yola çıkan Dursun Yiğit, iddiaya göre köyün içinden geçerken kuzeni Osman Yiğit tarafından durduruldu.

Aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan iki kuzen tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Osman Yiğit, yanındaki tabancayı çıkararak ateş etti. Dursun Yiğit, başına, karnına ve bacağına isabet eden 5 kurşunla hayatını kaybetti. Osman Yiğit ise kaçtı. Jandarma ekipleri, Cumhuriyet Savcısı eşliğinde olay yerinde inceleme yaptı. Bu sırada Bartın'dan gelen Dursun Yiğit'in yakınları sinir krizi geçirdi. Yiğit'in cesedi, yapılan incelemeden sonra cenaze aracı ile Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Jandarma, kaçan Osman Yiğit'i ertesi sabah saat 08.00 sıralarında Kozcağız Terminali’nde kıskıvrak yakaladı. Yakalanmasını ardından jandarma tarafından ifadesi alınan Osman Y, daha sonra jandarma tarafından Bartın Adliyesine çıkartıldı. (19 Haziran 2015)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.