Öne Çıkanlar Bartınspor Cemal Akın Yılmaz Tunç Seyfettin Azizoğlu 30 Ağustos 3 Kasım 25 Kasım Ereğli

Mengen'e 15.5 metrelik aşcı heykeli
BOLU'nun aşçılarıyla ünlü ilçesi Mengen'de düzenlenen 'Uluslararası Aşçılar ve Turizm Festivali'nde 15.5 metre yüksekliğindeki dünyanın en büyük aşçı heykeli olduğu belirtilen heykel törenle açıldı.

Bu yıl 31'incisi düzenlenen ve iki gün sürecek 'Uluslararası Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali' ilçenin girişine dikilen dünyanın en büyük aşçı heykelinin açılış töreniyle başladı. Törene Mengen Kaymakamı Yavuz Akyol, Mengen Belediye Başkanı CHP'li Turhan Bulut, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, aşçı dernekleri ve konfederasyonlarının temsilcileri ile aşçılar katıldı. Heykelin aşçıların meslek onuru için dikildiğini vurgulayan Mengen Aşçılar Federasyonu Başkanı Melik Altındal, "Bu anı tarihi yapan şey öncelikle mesleğimizin tüm temsilcilerinin Topkapı Sarayı'nın ilk Türk aşçısı Mengenli Yakup ustanın önünde bir arada bulunmasıdır. Bu tablo mesleğimizin geleceği için umut vericidir. 'Ustalara ve mesleğe saygı anıtı' kısa zamanda burada oluşan tabloya saygı duruşudur. Meslek örgütlerinin tek aşçılık bayramında oluşturduğu birlik ve beraberlik tablosu bütün dünyaya örnek oluyor. Önünde bulunduğumuz anıt 15.5 metre yüksekliğinde dünyanın en büyük aşçı heykeli olup bütün aşçılar için, meslek onurumuz için dikilmiştir" diye konuştu. Altındal'ın konuşmasının ardından heykeltraş Metin Keleş tarafından yapımı bir yılda tamamlanan dünyanın en büyük aşçı heykelinin açılış kurdelesi kesildi.

Açılış törenine katılanlar daha sonra bandonun çaldığı müzikler eşliğinde ilçe merkezine kadar yürüdü. Renkli görüntülere sahne olan kortej yürüyüşü festival alanında son bulurken halk oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. Festivalde usta aşçılarda down sendromlu çocuklarla birlikte tezgahın arkasında geçerek onlarla birlikte yemekler yaptılar. 56 ilin standlarının yer aldığı bölümde ise illerin yöresel yemekleri tanıtıldı.

DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.