Bartın Irmağı'nı kirletenlere 188 bin lira ceza ve 70 gün süre

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklama:

Yaklaşık bir aydır devam eden ve kamuoyunun da dikkatini çeken Bartın Çayı'nın kirliliği ile ilgili olarak Müdürlüğümüzce 30.10.2011, 14.11.2011 ve 27.11.2011 tarihlerinde yapılan incelemelerde; kirliliğin OSB mevkiinden itibaren başladığı görülmüş, kirlilik kaynağının OSB'de faaliyet gösteren ve boyama yapan bir tekstil fabrikası olduğu tespit edilmiştir.

Söz konusu tesise 5491 Sayılı Kanunla Değişik 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 20. Maddesi (f) bendi gereği 01.11.2011 tarihinde 85.475,00 TL ve aynı Kanunun 20. Maddesi (r) bendi gereği 05.12.2011 tarihinde 102.567,00 TL idari para cezası uygulanmış, TCK'nın 181 ve 182. Maddeleri kapsamında işlem yapılması için de Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Sorunun çözülebilmesi için tesise ait atıksu arıtma tesisinde iyileştirme çalışmaları yapılması ve yapılan çalışmaların verimliliğinin değerlendirilebilmesi için atıksu arıtma tesisinin çalıştırılması gerekliliği nedenleriyle; iyileştirme çalışmaları esnasında kirliliği önleyici tüm tedbirlerin alınması, tesisin düşük kapasitede çalıştırılması ve boyama işleminin yapılmaması koşallarıyla tesise 70 (yetmiş) gün süre verilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur.

bartin.info

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakki ÖZKAN 12 yıl önce

VERILEN PARA CEZASI BENCE CAYDIRICI NITELIKTE DEGIL; BU MIKTARIN EN AZ DÖRT KATI GIBI OLMASI GEREKIR KANAATINDEYIM.

Editör notu: Hakkı bey, yorumlarınız için çok teşekkür, fakat yorumlarınızı da isminiz ve eposta adresiniz gibi küçük harflerle yazarsanız memnun oluruz. Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Avatar
Kerem Yılmaz 12 yıl önce

Güzelim Bartın ırmağının bu hale gelmesinde sorumluluğu olan ve bu konuda geç kalan yöneticileri kınıyorum...

Avatar
Sözün bittiği yer 12 yıl önce

Sayın Müdürlük duyarlılığınız için teşekkürler. Yalnız size bir konuyu aktarmak istiyorum.2009 yılında önceden ismi çevre müdürlüğü olan kuruma ağdacı kartak mahallesinde halen dışarıya akmakta olan kanalizasyona o dönemde kuruma dilekçe ile bildirildi hatta Çevre Bakanlığına dilekçe verildi cevabı yazıda bilgi olarak gereken yapılsın cevabı gelmesine rağmen hiçbir ceza veya yaptırım gelmedi
halen kanalizasyon yol kenarına akmakta olup çevreyi tehdit etmektedir Vatandaşlar kokudan pis görüntüden duramıyor sene 20011 olmasına rağmen ibret verici görüntü siz görünki bana hak vereceksiniz Siz değerli gazeteci arkadaşlar burayı çekin haber yapın burası bartın üniversitesine giderken yol kenarında bartında kapısı çalınmadık hiçbir kamu kurumu kalmadı buda bartının ayıbı olsa gerek Kanalizasyon köy muhtarı tarafından yapıldı borular dışarıda Yetkililer ve siz değerli gazeteci arkadaşlara sesleniyorum.

Avatar
İsmail Selamet 12 yıl önce

30 yıldır yerel gazetelerde Bartın Deresinin kirliliği yazılıp çiziliyor. Ne diyebilirim ki ... Yuh ...

Avatar
salim yakar 12 yıl önce

150 Kişinin ekmek yediği bir fabrikayı kapattırıtsanız bravo size,madalya takarlar belki size,ondan sonrada niye yatırım yapılmıyor diye bas bas bağırırsınız.adamlar taa k.maraştan gelip yatırım yapmışlar teşekkür edeceğinize hakaret ediyorsunuz gençlerinize iş sahası açtığı için,ilinize katmadeğer kattığı için cezalandırın alsın gitsin fabrikasını iline,sizde gidin kahvede pinekleyin.daha önce maaşlarını alamıyordu işçiler,yeni sahibi tıkırr tıkır maaşları ödüyor,Bartına örnek bir fabrika haline getirdiler, lütfen vijdanlı olun biraz. işçilere sordunuzmu hiç hallerini, düşünmeden yargılıyorsunuz,pes doğrusu size...sanki organize bölgesinde bir o fabrika var vurun yaşatmayın,ceza yazın,kapattırın nenize sizin yatırım fabrika,büyümesin Bartın yazık çok yazık.....