KDMP Müdürlüğü yeni Valilik binasında hizmet vermeye başladı

Orman ve Su İşleri Bakanlık Makamının 27/12/2011 tarih ve 535 sayılı Olur’larıyla Milli Park Müdürlüğü görevini yürütmek üzere Orman Yüksek Mühendisi Umman DEDE görevlendirilmiş olup; Müdürlük Yeni Valilik binasının üçüncü katında hizmet vermeye başlamıştır.

Küre Dağları Milli Parkı Müdür Vekili Umman Dede, Bartın İlinde Merkez, Amasra, Kurucaşile,Ulus; Kastamonu İlinde  Azdavay, Cide, Pınarbaşı, Şenpazar olmak üzere toplam 8 ilçe hududunda yer alan 37 bin hektar alanın taşıdığı önem nedeniyle 2000 yılında “Milli Park” statüsü ile koruma altına alındığını, yapılması planlanan yatırımların dışında; Türkiye’nin önemli bir bölgesi olan Küre Dağları Milli Parkı’nın ulusal ve uluslar arası kamuoyunda tanıtımının da yapılması için müdürlük olarak projeler hazırlandığını söyledi.

Ülkemizde bulunan milli parkların tümü ekolojik turizmin gelişmesinde büyük önem taşımakla birlikte; tehlike altındaki ‘’Karadeniz Nemli Karstik Orman’’ ekosisteminin en iyi yabanıl örneklerine sahip olan Küre Dağları Milli Parkı bu özelliği ile Avrupa da Korunması gereken 100 Orman Sıcak Noktası içinde yer almaktadır. Doğal kaynakları ve ekoturizm potansiyeli nedeniyle Küre Dağları Milli Parkı; Avrupanın en önemli korunan ağı olan Pan Parks için Türkiye’den aday olan ilk korunan alandır. Doğal kaynakların daha iyi korunması, alan ziyaretçileri için gerekli alt yapı ve organizasyonların daha iyi hale getirilebilmesi için çalışmalar hızla devam etmektedir.

Adres: Kemerköprü mah.Elmalık sokak No: 3 74100 / BARTIN
Tel: ( 0378) 227 1844 Faks: (0378) 227 1845 www.kdmp.gov.tr / www.kurepanpark.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turgut 12 yıl önce

2000 yılından beri koruma altında imiş bölge.
Ne ile koruyorsunuz?Kim koruyor?Nasıl koruyor?Edebiyat