Küre Dağları Milli Parkı İçin Hep Birlikte El Ele

Küre Dağları Milli Parkının Pan Park sertifikası alması ve yerel iş ortaklıklarının kurulmasının hedeflendiği ve bu hedefe ulaşabilmek için kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum desteğinin de alınmasının önemine dikkat çekilen toplantıya Amasra Kaymakamı Mehmet YILDIZ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim KAYIŞ, Arıt Belediye Başkanı Şahidi KUŞCU, Ulus Belediye Başkanı Hüseyin ULUS, İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Ercan YENİ, Orman İşletme Müdürü Muhittin KARAKAVUZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş ÖZBAY, Pan Parks Doğa Koruma Müdürü Vlado VANCUNA ile Çevre ve Orman Bakanlığından teknik personel katıldı.

Vali İsa KÜÇÜK toplantıda yaptığı konuşmasında, “Milli Parklar için önümüzü görebilmemiz için bu birlikte çalışmak çok önemlidir. Milli Park alanlarını başarılı bir yönetimle geliştirip tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gelecek kuşaklara ve dünyaya bir armağan olarak bırakmamız lazım. Küre Dağları Milli Parkı da fauna ve flora zenginliği, doğal güzellikleriyle ülkemizin ve bölgemizin dünyaya bir aramağanıdır. Ancak bütün Milli Park Yönetimlerinde olduğu gibi karşılaşılan bir sorunu da burada belirtmemiz gerekmektedir. Bu da, yaşanan süreçte milli park ve çevresindeki insanlarla milli park arasındaki etkileşimi nasıl sağlayacağımıza, insanları park yönetimi ve doğaya küstürmeden nasıl birlikte yaşatacağımıza da çare bulmamız gerekiyor. Turizm anlamında bölgeye gelen konukların dinlenebileceği, rehberlik hizmetlerinin verileceği aşamaları tamamladık. Hem Ulukaya hem de Arıt bölgemizde iki eski köy okulumuzu onarıp restore edilerek mekansal olarak hizmetler tamamlanmıştır. Bu bölgelerimizden gelen istekler doğrultusunda pansiyonculuk kursları düzenlense de bunların yeterli olmadığını, çalışmalarımızın artırılarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak bunu başardığımız sürece milli parkımız daha iyi korunacak ve sürdürülebilir bir yönetim anlayışı daha başarıyla hayata geçecektir.” dedi.

Vali İsa KÜÇÜK'ün konuşmasının ardından 19.129 hektarlık alanı Bartın, 17.871 hektarlık alanı ise Kastamonu sınırları içerisinde yer alan Küre Dağları Milli Parkı ve Pan Park sistemine yönelik sunumlar katılımcılarla paylaşılarak görüş ve öneriler değerlendirildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.